vrijdag 5 september 2014

Ik las: 'Kwetsbaar' van Linda Jansma. Een verhaal met karakter!Kwetsbaar ~ Als het verleden je inhaalt...

Janine is de jonge, mooie en ambitieuze eigenaresse van Club Mercury, een succesvolle dans- en eetgelegenheid in onze hoofdstad. Als haar man Albert voor de deur van de club wordt vermoord, stort haar wereld in. Wie wilde hem dood? Is haar leven en dat van haar dochter ook in gevaar? En waarom blijft haar verleden haar zo hardnekkig achtervolgen?

Mijn leeservaring:

Wow! Wat een geweldig goed boek zeg! Je zit meteen in het verhaal!
Ik kon niet stoppen met lezen en had het boek in een mum uitgelezen. Als lezer wordt je meegenomen aan de hand van de karakters die je hun beleving laten zien in hun verhaallijn. De ene heeft een ander lettertype en een andere datum, om vergissing helemaal uit te sluiten.
Het verleden en het heden.

Je zult verbaasd staan over de hoeveelheid onderzoek die de auteur heeft gedaan. Het is daardoor een heel geloofwaardig verhaal. De gesprekken in het Iers en de beschrijving van de gebeurtenissen in Ierland zijn indrukwekkend, naar mijn mening.
Wat de hoofdpersoon Janine, mee heeft moeten maken. Verschrikkelijk! En dan je mond daar over kunnen houden, wat een karakter zeg! Het zijn voor mij échte personen geworden, al heel vlug tijdens het lezen. Ze zijn zo realistisch beschreven dat het gewoon niet anders kan, dan dat je je heel erg betrokken moet voelen met de personen om wie het handelt.
Het einde leverde een verrassing op. Helemaal anders dan dat ik verwacht had. Hierdoor werd het verhaal nóg spannender en de afkeer over wat er gebeurt wordt steeds groter. 
Maar het is een goed einde...zo is het goed!

Ik heb dit boek enorm graag gelezen en waardeer het met 5/5 sterren! *****

Over de auteur:
Linda Jansma (1967) is een publiekslieveling. Haar boeken prijken steevast bovenaan de toplijsten op lezersites. Ze won in 2011 met haar debuut
Caleidoscoop De Schaduwprijs.
Haar tweede boek,
Tweestrijd werd nummer drie in de verkiezing tot Beste Vrouwenthriller Aller Tijden. Houvast bracht het tot de longlist voor de Diamanten Kogel en Schuilplaats werd nummer 1 in de verkiezing tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller 2013.
In maart 2014 verscheen haar nieuwste thriller over eerwraak:
Doelwit.
Wanneer Linda niet aan haar manuscripten werkt, schrijft ze in opdracht commerciële teksten. Haar specialisme ligt op het veterinaire vlak, maar haar interesse is veel breder. Geen opdracht is haar te gek. Daarnaast werkt ze tweeënhalve dag per week in haar eigen hondentrimsalon.
Persoonlijk heb ik haar leren kennen als een warme en betrokken vrouw.

Kijk ook even op haar website.

Koop dit boek via je lokale boekhandel of via
Bol.com
Bruna.nl
Ako.nl

Boekgegevens:
Auteur: Linda Jansma
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 350 pagina's
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN: 978 94 91091 29 1

Nieuwe editie van Caleidoscoop, winnaar Schaduwprijs 2011!!!
Ook als Ebook verkrijgbaar

6 opmerkingen:

 1. Wow! Dat is een hoge score, Mieke! Maar ik begrijp het goed, het is ook een van mijn favoriete boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie! Ik vond het een van de beste verhalen die ik sinds lange tijd gelezen heb.

   Verwijderen
 2. Wat een mooie recensie, Mieke! Ik ben helemaal blij en trots! Fijn dat je van Kwetsbaar hebt genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ik dit verhaal nooit eerder gelezen heb! Ik ben blij dat ik het nu gedaan heb, anders had ik iets heel moois gemist!

   Verwijderen
 3. Hele mooie recensie Mieke.
  Moet wel een goede thriller zijn met 5*****
  Dit boek wil ik lezen.
  De andere boeken van Linda heb ik ook allemaal gelezen en vond ze stuk voor stuk goed en spannend, maar dit moet een geweldige thriller zijn als ik jouw recensie lees ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.