zondag 14 september 2014

Ik las: 'In mijn bloed' van Milou van der Will. Een Benthe Berg thriller.


In mijn bloed
~Een Benthe Berg thriller~


Journaliste Benthe Berg wordt geconfronteerd met hartverscheurend nieuws. Haar dochtertje Céline is één van de kinderen die is misbruikt door pedo Rick V. De dader komt weg met een lage straf en in het kleine, Noord-Hollandse dorp Ringerdam blijft men bovendien heilig in zijn onschuld geloven.
Benthe vindt het vonnis zo onrechtvaardig dat ze in haar wanhoop besluit om wraak te nemen. Voor Céline. In alle stilte bereidt ze een aanslag op Rick V. voor. Op de dag dat hij vrijkomt, zal ze hem liquideren.

Mijn mening:

Een heel goed gekozen cover: het laat een vogeltje zien dat niet meer gekooid is. Het verhaal legt het verder uit. Soms denk je te weten waar het betrekking op heeft, of op wie, maar ik denk dat het op meer dan één manier uitgelegd kan worden.

De proloog bevat sterke uitspraken, waardoor je snel verder wilt lezen om te zien waarom en door wie deze gedachten geuit worden.
Milou van de Will schrijft op een prettige manier waardoor je jezelf goed kunt identificeren met de hoofdpersoon. Benthe is zeker niet alledaags en reageert niet zoals men gewend is van de meeste werkende moeders. Maar ze voelt heel vertrouwd, deze Benthe Berg.

Zo nu en dan heb ik mijn adem ingehouden door de emoties die naar boven kwamen, van afschuw of van boosheid. Of verbazing over het 'niet willen weten' van de mensen in de omgeving van de dader en de slachtoffers.
Tijdens het lezen denk je, mede door de heftige proloog al snel te weten wie de dader is, maar die mening moest ik een paar keer herzien. De spanning blijf tot het bijzonder verrassende einde aanwezig. Heel knap gedaan.

Ik heb het gevoel dat het verhaal van Benthe nog niet helemaal verteld is. Ik kijk uit naar een volgend verhaal met haar in de hoofdrol.

Ik waardeer deze thriller met 4/5 sterren. ****

Over de auteur:
Milou van der Will (1985) werd voor haar eerste boek Rood licht genomineerd voor Beste Thriller van het Jaar doorCrimezone. Haar tweede thriller Breekijzer werd enthousiast onthaald door lezers en pers. Ook schreef ze de indringende psychologische roman Een enkeltje Venus. Behalve thrillerauteur is ze freelance journaliste en interviewer.
Ze verdiepte zich in de loverboy-problematiek en sprak met slachtoffers, hulpverleners en politie.
Hun verhalen dienden als basis voor haar thrillerdebuut, Rood licht.

Kijk ook even op haar website.

Koop haar boek via je lokale boekhandel of via:


Boekgegevens:

Auteur: Milou van der Will
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 335 pagina's
Uitgever: The House of Books, september 2014
ISBN: 978 90 44344 63 9

Ook als Ebook verkrijgbaar


2 opmerkingen:

  1. Mooie recensie, Mieke! Een fijn boek om te lezen, denk ik zo......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Ellie. Ik ben gewoon trots op onze auteurs in Nederland. Ze doen het gewoon, geweldig!

      Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.