zaterdag 27 september 2014

NTL: 'De negen cirkels' van Terrence Lauerhohn. Een verhaal over trouw en wantrouw, over een onmogelijk geachte vriendschap.De negen cirkels

‘De negen cirkels’ gaat over een onmogelijk geachte vriendschap en over trouw en wantrouw. Het speelt zich af in de negen cirkels van de hel (vrij naar Dante Alighieri’s ‘Inferno’).

Xahubub is een demon en gidst zondaars naar de cirkels waar ze hun straf moeten ondergaan. Jack is een van hen. Hij is echter allerminst bereid om vrijwillig mee te gaan. Als Xahubub er niet in slaagt om Jack naar de negende cirkel te brengen, zal hij zelf de straf krijgen die Jack verdient.

Onderweg ontstaat er een wederzijds begrip tussen beiden, dat zelfs tot een soort van vriendschap uitgroeit, ondanks hun tegenstrijdige doelen. Die vriendschap wordt echter danig op de proef gesteld door de inmenging van Xahububs duivelse echtgenote, Ishtra. Zij heeft Lucifer verleid en heerst sindsdien over de hel.

Zij en haar echtgenoot hebben ruzie met elkaar. Ishtra probeert met haar leger ‘Nachtstrijders’ en de wrede, schizofrene kolonel Ismraham te voorkomen dat Xahubub slaagt in zijn opdracht als gids.
Jack raakt al snel in de echtelijke ruzie verwikkeld en wordt er de dupe van.

De hel verwordt in dit boek tot een chaos.
Humor wordt daarbij niet door de schrijver vermeden.
Klik op deze link naar de boektrailer.


Over Terrence Lauerhohn 


Terrence is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s Hertogenbosch. Pas op 51 jarige leeftijd is hij begonnen met schrijven. Zijn eerste (bescheiden) uitgave was de korte Sciencefictionroman, 'Noptula', die goede reviews ontving.

Sindsdien heeft hij meegedaan aan verschillende schrijfwedstrijden, met bovengemiddeld resultaat, en zijn een zestal kortverhalen van hem in bekende magazines en in minder bekende uitgaven gepubliceerd.

Hij houdt zich het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat zijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan.

Het auteurschap blijkt zijn passie te zijn, ontdekte hij. Een passie die blijft groeien en daarmee ook zijn wil om een uitzonderlijke roman te schrijven.
Met de roman 'De negen cirkels' hoopt hij daarin te slagen.

De negen cirkels op facebook (klik ook even 'info' open)
Terrence Lauerhohn op facebook
Kijk ook op de website van Terrence Lauerhohn


Boekgegevens:
De negen cirkels

Auteur: Terence Lauerhohn
Genre: Dark fantasy
Uitgave: paperback, 230 pagina's
Uitgever: Zilverbron, september 2014


ISBN: 978 94 90767 78 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.