SLA – we just
eat; een handboek voor groen, gezond en geweldig lekker eten
Het kookboek SLA van
saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten van
Ida de Haart.
SLA laat zien dat
gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij,
tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag.
De saladbar SLA is
een daverend succes. Ontdek hun groene recepten: met salads en
dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share,
live.
Bij de introductie:
Dit boek is voor
iedereen. Iedereen die gezonder en schoner wil eten. Iedereen die
bewuster wil leven. Het hoeft niet duur, heet hoeft niet ingewikkeld.
Wij willen je inspireren en leren hoe lekker gezond eten kan zijn. De
recepten in dit boek zijn gebaseerd op groenten en planten en ze zijn
veelal glutenvrij. Koemelk en geraffineerde suiker gebruiken wij
niet.
Inhoudsopgave:
-Eat,
share, live
-SLA
shops
-hoe doe je boodschappen
-in je keukenkastjes
-bijzondere ingrediënten
-hoe doe je boodschappen
-in je keukenkastjes
-bijzondere ingrediënten
-musthave
gereedschap in de gezonde keuken
-basic knowhow-, recepten & technieken
-SLA: de salade – stappenplan
-basic knowhow-, recepten & technieken
-SLA: de salade – stappenplan
-Hoofdstuk
1 – Onze favoriete salades
-Hoofdstuk
2 – Dressings
-Hoofdstuk
3 – Hummus
-Hoofdstuk 4 – Soepen
-Hoofdstuk 5 – Snelle warme gerechten
-Hoofdstuk 6 – Sappen & smoothies
-Hoofdstuk 7 – Zoet
-Hoofdstuk 4 – Soepen
-Hoofdstuk 5 – Snelle warme gerechten
-Hoofdstuk 6 – Sappen & smoothies
-Hoofdstuk 7 – Zoet
-Register
(op alfabet)
Een
uitgebreide inhoudsopgave
die me verbaasde; zoveel nuttige informatie voor iedereen, maar
vooral voor mensen zoals ikzelf; dol op koken, maar niet zo
heel goed bekend met de echt
gezonde voeding. Ik zag meteen dat dit een boek is waarmee ik aan de
slag kan gaan en dat heb ik ook gedaan. Het
boek leest lekker, mag ik wel zeggen. De prachtige foto's maken dat
je gewoon zin krijgt om te beginnen met koken. Hup aan de slag!
Ik
heb als recept om mee te beginnen, gekozen voor een dressing;
GRANAATAPPELAZIJN, BALSAMICO, WALNOTENOLIE, TIJM & ROZEMARIJN
per 250 ml
GRANAATAPPELAZIJN, BALSAMICO, WALNOTENOLIE, TIJM & ROZEMARIJN
per 250 ml
Zoet, fris en
aromatisch. Deze dressing is lekker bij de meeste kaassoorten en alle
groenten.
1
takje tijm 1 snufje versgemalen peper
1 takje rozemarijn 1 tl zeezout
½ teentje knoflook 15 ml walnotenolie
35 ml granaatappelazijn 90 ml koudgeperste olijfolie
10 ml balsamico 90 ml zonnebloemolie
5 ml (gefilterd) water
1 takje rozemarijn 1 tl zeezout
½ teentje knoflook 15 ml walnotenolie
35 ml granaatappelazijn 90 ml koudgeperste olijfolie
10 ml balsamico 90 ml zonnebloemolie
5 ml (gefilterd) water
Pluk
en was tijm en rozemarijn. Hak de kruiden vervolgens fijn met een
koksmes. Snijd het halve knoflookteentje in dunne plakjes. Bewaar de
andere helft voor soep of hummus. Doe tijm, rozemarijn, knoflook,
granaatappelazijn, balsamico, water, peper en zout in de blender en
laat deze 2 minuten op een hoge stand draaien. Schenk de
walnotenolie, olijfolie en zonnebloemolie er langzaam bij terwijl de
blender nog draait. Proef je dressing en doe er eventueel peper, zout
of balsamico bij.
Hoe
ging het?
Als
eerste staat in het hoofdstuk 'Dressings' waar je rekening mee moet
houden. Ook hier een stappenplan, dat uitleg geeft waarom je iets op
die manier doet. Goed te weten!
Ik had alle ingrediënten in mijn keukenkastjes staan, behalve de granaatappelazijn. Voor in het boek staat een overzicht van 'bijzondere ingrediënten' die in het kookboek vermeld staan. Hier staat ook steeds een eventuele vervanger van dat ingrediënt. Bij granaatappelazijn stond dat deze eventueel vervangen kon worden door appelciderazijn. Dit stond wél in mijn keukenkastje.
Ik had alle ingrediënten in mijn keukenkastjes staan, behalve de granaatappelazijn. Voor in het boek staat een overzicht van 'bijzondere ingrediënten' die in het kookboek vermeld staan. Hier staat ook steeds een eventuele vervanger van dat ingrediënt. Bij granaatappelazijn stond dat deze eventueel vervangen kon worden door appelciderazijn. Dit stond wél in mijn keukenkastje.
Hoe
smaakt het?
Ik heb deze dressing niet gebruikt over een salade, maar bij oude kaas, 's avonds bij een glas wijn. Lekker hoor!
Ik heb deze dressing niet gebruikt over een salade, maar bij oude kaas, 's avonds bij een glas wijn. Lekker hoor!
Dit boek is een aanrader voor iedereen die bewust wil eten en leven.
Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Auteur: Ida de Haart
Genre: eten en drinken
algemeen
Uitgave: hardcover, 232
pagina's
Uitgever: Kosmos, VBK
Media, 11 juni 2015
ISBN: 978 90 21559 69 8
Klinkt lekker gezond! Al klinkt dat glas wijn nog beter!
BeantwoordenVerwijderenHet is een fijn kookboek, Sasha. Dank je voor je reactie :-)
Verwijderen