vrijdag 17 juli 2015

Recensie en win-actie: 'Doodstil' van Lydia van Houten - Zes moorden, één meesterwerk


Doodstil – Zes moorden, één meesterwerk

Lerares Madeleine (Maddy) Bleyland ontmoet na haar arrestatie zedenrechercheur Nick Simons. Als Maddy een relatie met hem begint blijkt Nick er dubieuze praktijken op na te houden. Zo raakt ze verstrikt in een web vol leugens en bedrog. Vanaf dat moment ontvangt ze vreemde doodsbedreigingen. De mysterieuze briefschrijver beschrijft uitvoerig wat hij met haar van plan is. Dan blijkt dat Maddy niet zijn enige slachtoffer blijft. Ogenschijnlijk hebben de slachtoffers niets met elkaar gemeen. Toch komen er geheimen naar boven die leiden tot een bloedstollende ontknoping...

Doodstil is het thrillerdebuut van Lydia van Houten. Een bloedstollend vierluik van vrouwen die één ding met elkaar gemeen hebben: hun moordenaar!

Een pittig verhaal dat op zo'n manier geschreven is dat je het boek niet meer weg kunt leggen.
De cover past perfect bij het boek; erotisch en spannend!

Het boek is onderverdeeld in vier boeken.
Elk boek heeft de Latijnse titel van een van de eerste vier hoofdzonden zoals die opgesteld zijn door Paus Gregorius I. De titels zijn; Invidia (jaloezie, afgunst), Avaritia (hebzucht,gierigheid), Luxuria (onkuisheid, lust) en Superbia (hoogmoed, ijdelheid). De titels zijn stuk voor stuk goed gekozen voor het betreffende hoofdstuk.

De hoofdpersoon van ieder afzonderlijk verhaal is heel duidelijk neergezet, je weet meteen waarom ze op een bepaalde manier reageert.
De lezer leert alle hoofdpersonen goed kennen, behalve die ene...
De schrijver van de dreigende brieven, deze blijft lang een onbekende. Toen ik op een bepaald moment dacht dat ik ongeveer wist hoe de vork in de steel zat, werd ik toch weer verrast. Niet door hetgeen de vier vrouwen overkomen is; het werd al snel duidelijk wat zou gebeuren.
Maar het onheilspellende gevoel dat het boek gaf was in mijn beleving de dreiging die constant aanwezig was, maar waar ik het fijne niet van wist.

Ik wil graag meer thrillers lezen van Lydia van Houten. Ze heeft door het schrijven van deze thriller een film in mijn hoofd laten afspelen; je weet nooit zeker wie je tegenover je hebt totdat het te laat is...

Lydia van Houten-Albadoro (1972) werd in het AMC ziekenhuis geboren en groeide op in Amsterdam. Toen ze veertien werd verhuisde ze met haar familie mee naar Arnhem. Waar ze bleef tot ze samen ging wonen. Op haar zesentwintigste verhuisde ze naar Westervoort, waar ze nog steeds woont.
Lydia studeerde talen: Engels , Duits, Frans, Italiaans en Spaans, studeerde vervolgens midden management bij Schoevers en aansluitend (onafgemaakt) psychologie aan de open universiteit.
Lees hier meer over haar op de site van Kabook Publishing.

Boekgegevens:
Titel: Doodstil
Auteur: Lydia van Houten
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 286 pagina's
Uitgever: Kabook Publishing, 16 juni 2015
ISBN: 978 94 02135 42 8
ISBN: 978 94 02135 43 5 (e-book)

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Ik mag van de uitgever een exemplaar van 'Doodstil' verloten op mijn blog, op naam gesigneerd door de auteur!
Geniet net als ik van deze thriller en doe mee.


Laat in een reactie onder deze recensie weten dat je mee wilt doen. Deze actie loopt tot dinsdag 21 juli 23.30 uur. Op woensdag 22 juli zal ik op mijn blog de winnaar bekend maken.
Heel veel succes toegewenst, lieve mensen!

31 opmerkingen:

 1. Hele mooie recensie en ben hierdoor heel nieuwsgierig gemaakt. Doe heel graag mee voor dit spannende boek. Liked & shared

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe heel graag mee, lijkt me een heerlijk spannend boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nancy De Bruckervrijdag, juli 17, 2015

  Hi Mieke,
  Ik zou heel graag dit boek willen lezen en nu zeker na je recensie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil ook graag genieten van deze thriller en doe graag mee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een recensie die nieuwsgierig maakt naar het boek. Doe dus graag mee met de winactie. Vooral ook omdat ik graag weer verrast word door een plot in een thriller!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een goed plot ,daar hou ik wel van dus waag graag een kansje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg nieuwsgierig geworden, doe graag mee !
  Gr. Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt goed het maakt me nieuwsgierig. Ik wil graag meedoen met deze leuke give away.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben erg benieuwd naar het boek en wil het graag lezen tijdens de vakantie!
  Groetjes, Marit italieganger@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil ook graag mee doen met de win-actie ! Na je recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Met veel plezier je recensie gelezen. Ik had al veel over dit boek gehoord en het zijn allemaal positieve geluiden. Graag zou ik het zelf lezen en dus doe ik mee aan deze leuke actie. Groetjes Ans Stier

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn computer heeft wat kuren dus probeer het gewoon weer om te reageren want zo'n mooie winactie wil ik niet laten lopen!. Met veel plezier je recensie gelezen. Over dit boek hoor je alleen maar positieve berichten dus ik zou het graag lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Doodstil lijkt mij een heel mooi debuut van Lydia van Houten. Tenminste nadat ik jouw recensie heb gelezen is mijn verwachting hoog. Ik zou het dan ook heel graag willen lezen. En ik waag dus heel graag een kansje om dit boek te winnen. Nog wel gesigneerd ook!! Leuke winactie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lijkt me zeker de moeite, al helemaal door jouw recentie Mieke, dank je wel. Ik maak graag kans op dit boek!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik doe heel graag mee en kom hier op je blog via Wendy Wenning van Passie voor boeken.

  Groeten Rolf van der Leest

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.