zaterdag 25 juli 2015

Nog te lezen: Iemand zijn - 120 zeer korte verhalen. Leen Van der Schueren


Iemand zijn
120 zeer korte verhalen

'Iemand zijn’ betreft een bundeling van 120 zeer korte verhalen waarin de subtiele samensmelting van humor en dramatiek behouden blijft, evenals het scherpe observatievermogen van de auteur. Wie door de fantasierijke diversiteit heen kijkt, merkt hoe het thema ‘iemand zijn’ subtiel in elk verhaal zit verweven. Mensen van allerlei pluimage, of metaforisch: dieren, planten, objecten, allemaal worstelen ze op een of andere manier met de gedrevenheid om iemand te zijn, erkend te worden. Ze hebben daar minstens de taal voor nodig en enkele significante anderen, en dat is lang niet altijd vanzelfsprekend.

Leen Van Der Schueren is afdelingshoofd van een behandelunit voor mensen met psychotische problematiek. Vanuit de psychoanalyse vertrekt haar belangstelling voor alles wat met taal te maken heeft, en voor wat taal met sprekende wezens doet.
Na meerdere publicaties van casussen, voordrachten en andere artikelen in vaktijdschriften, verscheen begin 2014 haar literair fictiedebuut 'De Buurman', zes kortverhalen waarin telkens een buurman opduikt.


Geert Kimpen zei toen al over haar: “Een zeldzaam en groots talent dat met veel liefde tragikomische figuren weet neer te zetten… Hier zullen we nog veel van horen.”
En hij heeft gelijk gehad. Op 5 september wordt op Manuscripta haar tweede verhalenbundel 'Iemand zijn' gepresenteerd. Leen zal daar op haar onnavolgbare wijze voordragen en uiteraard signeert ze speciaal voor iedereen die naar haar komt luisteren haar nieuwe boek.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Iemand zijn
Auteur: Leen Van der Schueren
Vormgeving: Linda Hirzmann
Genre: Korte verhalen/literaire fictie
Uitgave: paperback, 250 pagina's
Uitgever: Uitgeverij de Brouwerij|Brainbooks, september 2015

ISBN: 978 90 78905 85 1
NUR: 303

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.