zaterdag 25 juli 2015

Nog te lezen: 'Een circus van schimmen' geschreven door E.J. Ellory


Een circus van schimmen

Kansas, 1959. Reizend circus Diablo strijkt neer in Seneca Falls. Wanneer er een lijk onder het carrousel wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Michael Travis op de zaak gezet. Travis krijgt te maken met Edgar Doyle, de illustere leider van het circus, die ontwijkend en raadselachtig antwoordt. De zaak voert veel verder dan het in eerste instantie lijkt. Wanneer zelfs de hoogste bazen als J. Edgar Hoover, van de FBI en de CIA betrokken lijken te zijn, beseft Travis dat hij niets meer als waarheid kan aannemen. Hij begint zijn onderzoek van voren af aan en duikt er dieper in dan alle betrokkenen hadden gehoopt...

Over de auteur: 

R.J. Ellory werd geboren in Birmingham, waar hij nog steeds woont. Zijn vader is onbekend en zijn moeder overleed toen Ellory zeven jaar oud was. Samen met zijn broer belandde hij in een weeshuis, een gebeurtenis die van grote invloed is geweest op zijn werk. Hij brak in 2007 door met zijn boek Een stil geloof in engelen, snel gevolgd door inmiddels acht thrillers waarvan Een inktzwart hart en Het kwaad en de rivier de meest recente titels zijn. Naast een veelgeroemd en bekroond auteur, is R.J. Ellory een niet onverdienstelijk gitarist.
R.J. Ellory is een veelbekroond auteur van thrillers die wereldwijd vertaald worden. Als enige auteur werd hij drie keer op rij bekroond met vijf sterren in de VN Thrillergids.

Ter ere van het verschijnen van 'Een circus van schimmen' heeft Uitgeverij De Fontein een Roger Jon Ellory Magazine gemaakt, met daarin o.a. een interview en de favoriete muziek van Ellory, een leeswijzer en meer.

Boekgegevens:
Titel: Een circus van schimmen
Auteur: R.J. Ellory
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 496 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, juni 2015
ISBN: 978 90 26137 60 0

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.