zaterdag 25 juli 2015

Nog te lezen: 'Klem' van Bas van den Bosch


Klem

April '62. Als zijn ernstig zieke moeder hem vraagt om nog een keertje naast haar te komen liggen, slaat de elfjarige Paul haar van zich af en rent weg. Even later komt zijn vader hem vertellen dat ze is gestorven. Paul denkt dat hij schuldig is aan haar dood en blijft achter met een vader die net zomin als hij over zijn gevoelens kan praten. Alleen bij een ongecompliceerde brug wachter, die hij soms een handje mag helpen, voelt de jongen zich op zijn gemak.

Klem is een sfeervol, ontroerend en geestig verhaal, doordesemd van de vroege jaren zestig, de tijd waar in Eusebio voetbalde en de tv de huiskamers binnenkwam, waarin missiepaters uit de koloniƫn moesten vertrekken, en ook de bevrijding uit burgerlijkheid en geloof sluipenderwijze haar intrede deed.

Bas van den Bosch debuteerde in 2009 met de roman Septemberlicht, die werd genomineerd voor de Anton Wachtprijs 2010. Klem is zijn tweede roman.


Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:
Uitgeverij Atlas Contact

Boekgegevens:
Titel: Klem
Auteur: Bas van den Bosch
Genre: roman
Uitgave: paperback, 192 pagina's
Uitgever: Atlas Contact, mei 2015
ISBN: 978 90 25444 80 8

Ook als e-book verkrijgbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.