zondag 5 juli 2015

Ik las: 'Over de schreef' van Karen Rose


Over de schreef

Waar gaat het verhaal over?

Rechercheur Stevie Mazzetti verloor een aantal jaar geleden haar man en zoontje bij een roofoverval. Sinds die tijd stort ze zich op haar werk en de zorg voor haar dochtertje Cordelia. Wanneer een oud-collega van Stevie zich ontwikkelt tot een psychopaat en haar leven én dat van haar dochtertje bedreigt, duikt privédetective Clay Maynard weer op in haar leven. Hij is de man die haar meermaals de liefde heeft verklaard, maar die ze tot nu toe steeds heeft afgewezen.
Clay zet alles op alles om Stevie en haar dochtertje te beschermen en daarmee haar hart te winnen. Daarvoor moet hij wel zorgen dat zij uit handen blijft van een moordenaar die niets te verliezen heeft…

Wat vond ik van dit boek?

De proloog beschrijft een gebeurtenis die zich acht jaar eerder afspeelt dan de rest van het verhaal.
'Ik kan het niet. Ik kan dit niet.' Dit zijn de eerste woorden na de plaats- en tijdsaanduiding die ik las en meteen was ik nieuwsgierig waar het over zou gaan. Wat kan niet??
Deze indrukwekkende proloog zet de toon in het verhaal. Een combinatie van liefde, romantiek, angst en spanning.

Het gevoel van wraak willen nemen en daar alle tijd voor uittrekken is duidelijk neergezet in dit verhaal. Wat een akelig persoon moet dit zijn! De karakters zijn duidelijk beschreven en dat maakt het menselijk en soms onmenselijk tegelijk.

Het verhaal speelt zich (behalve de proloog) af in zeven dagen: 14 maart t/m 19 maart en tenslotte het laatste hoofdstuk op 4 april.
De zes dagen tussen 14 en 19 maart zijn beschrijvingen van handelingen en gedachten die vooral te maken hebben met de gebeurtenissen rondom de datum van de proloog, 8 jaar eerder. Terwijl het hoofdstuk dat gewijd is aan 4 april te maken heeft met de toekomst. Het zijn een heleboel pagina's voor een korte tijd, zou je denken. Maar er staat geen woord te veel in deze thriller van meer dan 600 pagina's. Karen Rose neemt gelukkig de tijd om alle informatie die nodig is om het verhaal goed te kunnen volgen, gedetailleerd te vermelden, zonder dat het saai wordt.

Deze auteur kan heel beeldend schrijven waardoor het lijkt alsof je meekijkt met wat er zich afspeelt. Een knappe plot, alle wendingen komen op een duidelijke manier weer samen en maken dit verhaal tot een heel goede thriller. Geen snelle thriller-thriller, maar een goede thriller met een vleugje romantiek!
Een herkenbare Karen Rose door de stijl. Ik heb dit boek graag gelezen en kijk uit naar een volgende thriller van Karen Rose!

Over de auteur:

Karen Rose is de koningin van thrillers met een flinke dosis romantiek.
De thrillers van Karen Rose worden uitgegeven in twaalf landen en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Ook in Nederland stijgt de ster van Karen Rose met elk nieuw boek. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus.
Ze woont in Florida met haar man en kinderen, en als ze niet schrijft, traint ze voor haar zwarte band in karate.
Van haar verschenen in het Nederlands inmiddels Schreeuw voor mij, Sterf voor mij, De dood in haar ogen, De mond gesnoerd en Van mij alleen en In vertrouwen.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Over de schreef


Boekgegevens:
Titel: Over de schreef
Auteur: Karen Rose
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 624 pagina's
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning, mei 2015
ISBN: 978 90 26136 95 5
ISBN e-book: 978 90 26136 96 2  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.