zaterdag 25 juli 2015

Nog te lezen: 'Station Elf' van Emily St. John Mandel


Station Elf

WAT BLIJFT ER OVER ALS DE BESCHAVING TEN ONDER GAAT? EN HOEVER ZOU JE GAAN OM DIT TE BESCHERMEN?

Op een winterse avond in Toronto sterft de beroemde acteur Arthur Leander op het toneel terwijl hij de rol van zijn leven speelt. Diezelfde avond strijkt een dodelijk griepvirus neer op het Noord-Amerikaanse continent.
De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

Twintig jaar later trekt Kirsten, een actrice van het Reizende Symfonieorkest, langs de nieuwe nederzettingen rondom de Grote Meren om Shakespeare op te voeren voor de overlevenden van de ondergang.
En dan wordt haar hoopvolle nieuwe wereld wederom bedreigd.

Over de auteur:


Emily St. John Mandel is geboren aan de westkust van Britisch Columbia, Canada. Ze studeerde hedendaagse dans aan de School of Toronto Dance Theatre en woonde tijdelijk in Montreal. Ze publiceerde eerder een drietal romans; The Lola Quartet , The Singer's Gun en Last Night in Montreal.
Station Elf betekende haar literaire doorbraak. Station Elf was een van de finaliesten voor de National Book Award en The PEN/Faulkner award, en was de winnaar van The 2015 Arthur C. Clarke Award. Mandel woont in New York met haar echtgenoot en schrijft regelmatig voor The Millions.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Station Elf
Auteur: Emily St. John Mandel
Genre: roman, fantasy
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, juni 2015
ISBN: 978 90 25445 40 9

Oorspronkelijke titel: Station Eleven
Vertaling: Astrid Huisman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.