vrijdag 3 juli 2015

Ik las: ' Natte lunch' van Maurice G. Stoevenbeld - een heerlijk zomerboek en eerste deel van een trilogie


Natte Lunch


Sem van Ginter is zijn succesvolle leven beu. Een droomhuis, dito vrouw en dochter én een goed lopend bedrijf, maar Sem wil meer avontuur.
Wanneer hij besluit een boek te gaan schrijven, wordt het binnen no time een megaproject waarover zijn eigen vrouw zelfs begint te twijfelen. En als Sem dan ook nog onder invloed van de bestsellerschrijfster Emma komt, loopt niet alleen zijn schrijverschap maar vooral ook zijn oude leven als man en vader gevaar.


Een toegankelijke en vermakelijk herkenbare roman over de opkomst en ondergang van een man die zichzelf verliest in auto’s, drank en één verkeerde vrouw. –


Wat een verhaal! Er waren momenten waarop ik Sem wilde waarschuwen voor wat ik aan zag komen, maar tegelijkertijd was ik ook heel benieuwd hoe hij zich uit die situatie zou redden. Zonder hulp van anderen; met alleen zichzelf als scheidsrechter.
' Baat het niet dan schaadt het niet. It's all about choices.'


Het duurt even voordat Sem weet waarom hij een boek uit wil geven, maar dan is hij al een heel eind op weg naar de publicatie.
Als snel heb je als lezer in de gaten waarom deze titel is gekozen. Ik had met hem te doen, deze Sem. Een enthousiast entrepeneur die denkt dat alles gaat lukken als je er maar genoeg je best er voor doet en aan de juiste touwtjes trekt. Zo werkt het meestal ook inderdaad! Heel leuk om te zien hoe de naam van de Uitgeverij tot stand is gekomen.


Het zeer verrassende einde geeft deze soepel lezende roman een kijkje in de ware aard van Sem. Ik ben blij dat er nog twee delen volgen, om hem nog beter te leren kennen. Wat is fictie en wat niet?

Dit boek is een heerlijk zomerboek, dat je moet lezen om de juiste redenen: Help te doneren aan de voedselbank en genieten van een page-turner!
Een aanrader en graag gelezen!


Over de auteur:

Maurice G. Stoevenbeld (1970)
Een ondernemer in hart en nieren. Eigenaar van Interall Group – o.a. bekend als producent van de Wuppie. Natte Lunch is zijn debuutroman, het eerste deel van een trilogie.
Lees hier een stuk over hem op Quote!
Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Titel: Natte lunch
Auteur: Maurice G. Stoevenbeld
Genre: roman
Uitgave: paperback, 250 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Manypieces, mei 2015
ISBN: 978 90 9028 975 5
ISBN: 978 90 8238 380 5 (e-book)

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.