zondag 10 december 2017

Ik las: 'In het vizier', geschreven door Karen RoseIn het vizier

Boekgegevens
Titel: In het vizier
Auteur: Karen Rose
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 448 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, 26 september 2017
ISBN: 978 90 26143 68 7
ISBN: 978 90 26143 69 4 (eBook)
Oorspronkelijke titel: I Am Watching You 
Vertaling: Hans Verbeek

Het verhaal en mijn mening:

In de proloog kijk je mee met een nog onbekend persoon die alleen is en dat ook wil blijven om te kunnen doen wat hij wil gaan doen. Hij wil verborgen blijven. ‘Binnen en buiten.’ Terwijl hij aan zijn keukentafel zit kijkt hij naar zelfgemaakte patronen en bedenkt wat hij daar mee gaat doen en wat voor schade hij aan zal richten.
‘Hij had om wijsheid gebeden, de Heilige Schrift geraadpleegd. Mij komt wraak toe, zegt de Heer, had hij gelezen. God zou het laatste oordeel vellen...
Hij zou God helpen. Zijn laatste oordeel een beetje eerder te vellen.’

De spanning wordt in alle opzichten opgebouwd.
De hoofdstukken die soms voorzien zijn van een plaatsnaam maar altijd van een dag en datum, zijn onderverdeeld in verschillende verhaallijnen. De wisselende verhaallijnen verhogen samen met de prettige schrijfwijze het leesplezier zodat je door wilt blijven lezen.

We lezen afwisselend de verhaallijn van openbaar aanklager Kristen Mayhew en rechercheur Abe Reagan die de afgelopen vijf jaren undercover werkte bij Narcotica, maar nu de collega van Mia wordt bij Moordzaken in Chicago. 
We maken kennis met verslaggeefster Zoe Richardson die hoe dan ook een succesverhaal wil hebben, daar zorgt ze gewoon voor. De intriges zijn niet van de lucht. 
Dan mag ik Jacob Conti niet vergeten. Ook zijn verhaal volgen we tijdens het lezen, hij heeft een nog angstaanjagender karakter dan je zou denken. 
Bovendien volgen we de verhaallijn van een onbekend persoon. De onderbrekingen door hem (want we weten wel dat het een man is) zijn eerst nog maar in de vorm van een paar regels, maar zijn bijdragen komen daarna in de vorm van een of meer bladzijden terwijl het verhaal vordert.

Dit is in al haar boeken zo sterk; de personages worden vanaf het begin heel duidelijk beschreven en groeien mee tijdens het verhaal. Ook de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt is beschouwend geschreven waardoor je het hele plaatje ziet.

Kristen en Abe ontmoeten elkaar en er ontstaat iets tussen die twee. Iets wat nog tijd nodig heeft, maar het begint al een beetje te kriebelen.
Enkele lugubere pakketjes worden in de kofferbak van Kristen gevonden en vanaf dat moment ontvangt ze brieven van de onbekende persoon. Het blijkt dat de afzender precies weet waar Kristen in haar huis mee bezig is, waar ze is als ze niet thuis is en wat haar bezighoudt. Dat is op zich al angstaanjagend genoeg, maar uit de brieven blijkt ook dat hij criminelen zal blijven vermoorden die Kristen om welke reden dan ook niet veroordeeld heeft kunnen krijgen.
Daardoor wordt het nog persoonlijker voor Kristen.

Kristen en Abe werken nauw samen tijdens het onderzoek en het gaat er soms heet aan toe. De erotiek ontbreekt ook in dit verhaal van Karen Rose niet, het is soms zelfs bijzonder heftig maar toch steeds op een manier die niet overdreven is. Passie is er genoeg! Sinds Kristen doodsbedreigingen ontvangen heeft is Abe niet meer van haar zijde weg te denken. Hij wil haar beschermen. 
Ze groeien steeds meer naar elkaar toe en Kristen leert wat het wil zeggen familieleden te hebben die voor elkaar opkomen, maar er blijft een groot geheim tussen hen bestaan. Kristen kan haar diepste geheim niet met hem delen en dat doet pijn. 

Een seriemoordenaar blijkt geen rem meer te hebben en zijn moorden worden steeds gruwelijker. Hij gaat er zelfs van genieten. Niet alleen van het daadwerkelijk doden, maar ook van de weg daarnaartoe. 
‘Hij plakte de tape op Hillmans mond, ervoor zorgend dat het zijn potloodstreepje van een snor bedekte. Dat zou pijn doen als hij de tape er later af zou rukken. Van die kleine dingen, sommige mensen zouden het zelfs kinderachtig noemen. Maar het was gewoon zo’n soort dag geweest.’

Karen Rose wordt met recht Koningin van de Romantic Suspense genoemd.
Dat blijkt ook nu weer in ‘In het vizier’; een thriller waarvan je het niet alleen door het dreigende gevaar warm krijgt. Ik las dit lijvig boek in een paar dagen uit en heb van de bijzonder verrassende plot genoten.

'In het vizier' is een pittige thriller met een verrassende plot!

De auteur:

De thrillers van Karen Rose worden uitgegeven in twaalf landen en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittanniƫ en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Ook in Nederland stijgt de ster van Karen Rose met elk nieuw boek. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus. Ze woont in Florida met haar man en kinderen, en als ze niet schrijft, traint ze voor haar zwarte band in karate.

Van haar verschenen in het Nederlands inmiddels Sterf voor mij, Schreeuw voor mij, Moord voor mij, De dood in haar ogen, De mond gesnoerd, Van mij alleenIn vertrouwen, Heb je me gemist, Over de schreef, Op de hielen, Niemand zeggen, In de val en In het donker.

Door een klik op de titels hierboven in rood, lees je mijn recensie.

In het vizier koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.