zaterdag 30 december 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Brieven aan een jonge schrijver', geschreven door Colum McCann

Enkele praktische en filosofische adviezen

Brieven aan een jonge schrijver


Boekgegevens
Titel: Brieven aan een jonge schrijver
Auteur: Colum McCann
Genres: non-fictie, proza
Uitgave: gebonden, 176 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, december 2017
ISBN: 978 94 63360 30 2 
NUR: 320
Originele titel: Letters to a Young Writer
Vertaald door: Frans van der Wiel

‘Ik hoop dat er iets in zit voor elke jonge schrijver – en trouwens ook voor elke oudere schrijver – die toevallig op zoek is naar een leraar die mee optrekt, een leraar die, uiteindelijk, werkelijk niets anders kan
overbrengen dan vuur.’

Colum McCann biedt met Brieven aan een jonge schrijver hulp aan beginnende schrijvers. Aan de hand van persoonlijke verhalen en praktische adviezen begeleidt hij hen bij de artistieke en professionele keuzes die op hun pad kunnen komen. 
Van de voors en tegens van een creative writing opleiding en het omgaan met een slechte recensie tot het absolute geluk dat kan voortkomen uit het schrijven, want: 
‘De beste literatuur zorgt dat we rechtop gaan zitten en opletten en maakt ons blij dat we – hoe kort ook – leven.’

De auteur:
(foto ©Dustin Aksland)

McCann doet veel onderzoek voor zijn werk. Zo verbleef hij voor Het verre licht bijna een jaar bij de daklozen in de tunnels onder New York. Voor Danser reisde hij af naar Rusland.

Voor zijn roman Laat de aarde draaien mocht hij de National Book Award en de IMPAC Award in ontvangst nemen, daarnaast werd het verkozen tot Booksellers’ International Book of the Year.

Hierna verschenen de roman Transatlantisch (2013), en de novelle Dertien manieren van kijken, die samen met drie sterke korte verhalen gebundeld werden onder dezelfde titel.

McCann behoort tot de dynamische generatie Ierse schrijvers, die een nieuwe dimensie weet toe te voegen aan de rijke traditie van het Ierse verhalen vertellen. Zijn verhalen zijn bekroond met de Hennessy Award for Irish Literature en de Rooney Prize.

Colum McCann woont en werkt in New York.

Lees meer over Colum McCann op de auteurspagina van Uitgeverij De Harmonie.

Brieven aan een jonge schrijver koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.