donderdag 21 december 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'De idealist', geschreven door Tomica ŠćavinaDe idealist

Boekgegevens
Titel: De idealist
Auteur: Tomica Šćavina
Genre: vertaalde literaire roman
Uitgave: paperback, 240 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij KLIN, december 2017
ISBN: 978 94 92160 12 6
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Povratak genija
Vertaald door Sanja Kregar

Achterflap: 
De idealist is een vermakelijke roman over de jonge vrouw Niki, een doorzetter die ondanks een kansloos begin haar leven uiteindelijk op orde krijgt. In haar pogingen om het hoofd boven water te houden, komt ze in aanraking met een stel huichelachtige tweelingbroers die – ieder vanuit zijn eigen motieven – mensen een geluksbehandeling bieden. Niki, die deze behandeling wil doorgronden, stuit op de duizelingwekkende ideeën van de uitvinder en natuurkundige Nikola Tesla. Ze begint erin te geloven, waardoor ze verder in de problemen raakt.

De roman speelt zich af op het Kroatische eiland Hvar, niet al te ver van Tesla’s geboorteplaats. Naast een inkijk in het leven van de eilandbewoners krijgen de lezers enkele actuele thema’s onder ogen, zoals het consumentisme, instantgeluk, het vermaak van de nieuwe rijken en genetische manipulatie.

Lees meer over De idealist en het onderwerp op de website van KLIN.

De auteur:
(foto: KLIN)

Tomica Šćavina (1975) is een populaire Kroatische schrijfster, columniste en radiodocumentairemaakster. Van beroep is ze psychologe. Tot op heden heeft ze twee romans gepubliceerd, twee verzamelingen columns, een poëziebundel en een kinderboek. Met haar roman De idealist uit 2013 heeft ze twee literaire prijzen gewonnen. 
Behalve als schrijfster werkt Tomica in haar eigen psychologische praktijk en als docente creativiteit bij het Instituut voor Toegepaste Wetenschappen (VERN) in Zagreb.
De idealist is haar eerste vertaalde werk.

De idealist koopt u bij 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.