maandag 18 december 2017

Ik las: 'In naam van de vader - Deel 1', geschreven door Linda JansmaIn naam van de vader – Deel 1
Unieke ebookserie over een rijke familie uit Laren

Boekgegevens
Titel: In naam van de vader – Deel 1
Ebookserie Kobo original: In naam van de vader
De Crime Compagnie, 2017
Auteur: Linda Jansma
Genre: thriller
ISBN: 978 94 61093 

De spannende serie gaat over Francis van Foreest, eigenaar van een prestigieus Larens advocatenkantoor, die een grote fout begaat die hij voor iedereen verzwijgt. Vanaf dat moment leeft hij met de voortdurende angst dat zijn misstap ontdekt zal worden. Maar hij is niet de enige in de familie Foreest met een probleem.

Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager. En terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen gevoel en verstand, raakt zoon Ties betrokken bij een grote drugsdeal. Hij dreigt steeds verder af te zakken in de onderwereld, totdat hij Judith ontmoet, een dure prostituee die in een exclusieve seksclub werkt.

Stevent de familie van Foreest af op de ondergang of zijn ze geraffineerd genoeg om alle schandalen te overleven?

Ik ontving een papieren exemplaar van In naam van de vader – Deel 1, waarvoor hartelijk dank.

Mijn mening:
In dit eerste deel worden de personages aan de lezer voorgesteld; je zult net zoals in het echte leven meer een klik hebben met de ene figuur dan met de andere. 
Het verhaal begint met deze regels:
‘Ze was dood. Dat besefte hij pas toen ze niet meer bewoog. 
Hij keek naar haar; naar haar rok, haar pumps, het shirtje dat haar net iets te klein was. God, dit was niet zijn bedoeling geweest. Of wel?’
Vanaf de eerste bladzijde was mijn aandacht gevangen.

Door de steeds wisselende verhaallijnen leest het verhaal heerlijk vlot.
Je wilt doorlezen en meer weten over wat er zich afspeelt, met wie en waarom? 
Door deze perspectiefwisselingen wordt de nieuwsgierigheid naar wat er nog meer zal gebeuren verder geprikkeld. Linda Jansma heeft een beeldende wijze van schrijven waardoor je alles als in een film voor je ogen ziet gebeuren. 

In dit eerste deel van In naam van de vader zie je een aantal personages al groeien in hun rol die ze spelen;  de een wordt sterker van karakter terwijl een ander een verkeerd soort zwakte laat zien. Zwak zijn is soms een keuze. De problemen stapelen zich op en de hulp van de vader wordt ingeroepen.
Met een stevige cliffhanger eindigt dit eerste deel...

In thriller jargon: de kop is eraf!
In naam van de vader belooft een smeuïge en spannende serie te worden.

NB De serie zal in 2018 ook in gedrukte vorm verschijnen!

De auteur:
(foto: Twitter)

Linda Jansma (1967) schrijft al sinds haar kinderjaren, eerst voornamelijk voor zichzelf, later ook voor vrienden en in de schoolkrant. Op haar twaalfde stuurde ze haar eerste manuscript, een jeugdboek, naar een uitgeverij. Het werd niet uitgegeven, maar de positieve reacties over haar fantasie en beeldende schrijfstijl zijn sindsdien haar drijfveren geweest om verder te schrijven.

Ze is niet alleen een publiekslieveling, ook professionele jury’s zijn gecharmeerd van haar schrijfstijl. Haar boeken stonden onder meer op de longlist van De Gouden Strop en die van de Diamanten Kogel.
Linda Jansma heeft inmiddels 10 thrillers op haar naam waaronder de bestsellers HouvastKwetsbaar en Tweestrijd.

Uit data van Kobo blijkt dat het genre thriller na fictie het meest gelezen genre is onder de digitale lezers. Ook is ‘binge reading’ populair; het snel achter elkaar lezen van boeken in een serie.

Omdat Linda Jansma populair is onder Kobo Plus gebruikers was zij bij uitstek de auteur om deze serie te gaan schrijven. 

Lees hier het interview voor bol.com Lees Magazine door Cees van Rhienen met Linda Jansma over haar exclusieve serie voor Kobo Plus.

In naam van de vader via bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.