zaterdag 23 december 2017

Mijn Kerst kan niet meer stuk! Vandaag ontving ik de vertaling door Mark van Dijk van 'Een Kerstlied' door Charles Dickens.

Een Kerstlied in Proza, feitelijk een spookverhaal over Kerstmis

Kerstverhalen van Charles Dickens 1 - Een Kerstlied
Een Kerstlied in Proza, feitelijk een spookverhaal over Kerstmis

Boekgegevens
Titel: Een Kerstlied
Een Kerstlied in Proza door Charles Dickens
Vertaling: Mark van Dijk
Genre: literaire fictie
Uitgave: hardcover met linnen omslag met goudkleurig leeslint, 124 pagina’s, met illustraties
Uitgever: Nimisa Publishing House, november 2016
ISBN: 978 94 92337 12 2
Illustraties door René Hazebroek
NUR: 300

A Christmas Carol is een van de meest geliefde Kerstverhalen van deze tijd. Voor het eerst gepubliceerd in 1843, weet het verhaal iedere Kerst weer zijn opwachting te maken, in welke vorm dan ook. Ebenezer Scrooge, een zeer onaangename vrek, wordt op Kerstavond bezocht door de geest van zijn overleden partner Jacob Marley. Marley deelt hem mee dat hij drie bezoekers kan verwachten: de geesten van Kerstmis in het Verleden, Heden en Toekomst. Zij laten Scrooge zijn leven overzien, waardoor hij voor het eerst te zien krijgt, wat voor effect zijn ongevoelige daden en houding op anderen heeft.

De nieuwste vertaling van deze Dickens klassieker!
Gebonden in een linnen hardcover, met leeslint en talloze schitterende illustraties.

De auteur:
(foto: Twitter)

In 2010 debuteerde Mark van Dijk met de Young Adult thriller Kwade geest. Een spannend verhaal over vriendschap, liefde en de dood. In oktober 2012 kwam zijn tweede boek uit, de thriller Bloeddorst, die een jaar later al de derde druk bereikte. In 2014 heeft Van Dijk zijn eerste kinderboek afgerond; een avontuur dat hij moest schrijven, omdat het verhaal hem maar niet losliet. 

Hij is een enorme bibliofiel. Al bijna 15 jaar verzamelt hij gesigneerde eerste drukken van populaire schrijvers van over de hele wereld. Ook verzamel hij klassieke eerste drukken van zijn persoonlijke favorieten; Charles Dickens (Christmas Carol), R.L. Stevenson (Schateiland), Alexandre Dumas (De Graaf van Monte Cristo) en A.A. Milne (Winnie de Poeh). In zijn vrije tijd leest hij het liefst boeken van Dean Koontz en Arthur Japin. Zijn bibliotheek bestaat uit iets meer dan 1000 gesigneerde boeken (1e druk) en nog zo’n 1500 leesexemplaren. Hoewel hij erg van horror en thrillers houdt, maakt het leesgenre hem niet zo veel uit. Hij leest net zo lief een literaire roman als een sprookjesboek.
Lees meer over hem op de auteurspagina van Nimisa Publishing House.

Dit fraaie exemplaar won ik in een winactie! 

Een Kerstlied koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.