maandag 11 december 2017

Wordt verwacht: 'Het enige verhaal', geschreven door Julian BarnesHet enige verhaal

Boekgegevens
Titel: Het enige verhaal
Auteur: Julian Barnes
Genre: roman
Uitgave: hardcover, 256 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, verwacht februari 2018
ISBN: 978 90 25452 08 7

Begin jaren zestig. 
In een saaie voorstad van Londen brengt de negentienjarige student Paul de zomermaanden door in zijn ouderlijk huis. Op aanraden van zijn moeder schrijft hij zich in bij de plaatselijke tennisclub. 
Tijdens een toernooi ontmoet hij Susan: achtenveertig jaar oud, zelfverzekerd, ironisch, overdonderend. Susan is getrouwd, met twee volwassen dochters. Paul en Susan worden elkaars geliefden. 

In Het enige verhaal kijkt Paul jaren later terug op de zomer die zijn leven voorgoed veranderde, op het begin van hun liefde, op de daaropvolgende jaren samen en hoe dit leven uiteindelijk, heel langzaam, ontrafelde.

De auteur: 
 (foto: © Corbis)

Julian Barnes (Leicester, 1946) is een van de meest geprezen en geliefde schrijvers van de afgelopen decennia. Hij schreef onder meer Flauberts papegaai, Een geschiedenis van de wereld in 10 ½ hoofdstuk en Het tumult van de tijd (2016); een fictionele biografie van de Russiche componist Dmitri Sjostakovitsj. 
Zijn boeken werden bekroond met vele prijzen, zoals de Prix Médicis en de Prix Fémina en worden in dertig talen vertaald. 
Voor Alsof het voorbij is won Barnes in 2011 de Man Booker Prize.
De roman is verfilmd voor de bioscoop, met onder anderen Michelle Dockery en Emma Mortimer. 

Neem een kijkje op zijn website.

Het enige verhaal reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.