zaterdag 9 december 2017

Ontzettend blij! Mijn gewonnen exemplaar ontvangen, gesigneerd door de auteur!De Schaduwbokser

Boekgegevens
Titel: De Schaduwbokser
Auteur: Johan Zonnenberg
Genre: roman
Uitgave: paperback, 176 pagina's
Uitgever: Futuro Uitgevers, september 2017
ISBN: 978 94 92221 77 3
ISBN: 978 94 92221 89 6 (eBook)
NUR: 330 spannende boeken algemeen

Onlangs deed ik mee aan een prijsvraag bij Thrillers & More en was een van de gelukkige winnaars! Deze week ontving ik een gesigneerd exemplaar van De Schaduwbokser, waarvoor hartelijk dank! 
Deze ligt hier nu op mijn nog-te-lezen stapel en wacht op mijn recensie die je hier zo spoedig mogelijk zult kunnen lezen. Ik ben hartstikke benieuwd naar De Schaduwbokser!

Het verhaal:

Victor, dertig jaar, geboortefotograaf, kijkt terug op zijn leven en volgt het spoor naar het beginpunt. Na het stuklopen van zijn relatie met Amy gaat hij uit wanhoop daten. Drie dates worden een totale mislukking. Eén date, Monique, geeft hem moed, niet zozeer voor een nieuwe relatie maar moed als hij naar zichzelf kijkt. Hij kijkt verder terug in zijn leven.

Hoe Amy en hij elkaar hebben leren kennen, hoe fantastisch het was en hoe triest het werd. Zijn vriendschap met Rolf toen hij naar de havo ging en hoe dramatisch die ten einde kwam. Zijn basisschool en het verschrikkelijke ongeluk met zijn ‘buitenspeelvriendje’ Maarten. Door alles heen speelt het levenslange confl ict met zijn moeder. Zoals zij hem heel zijn leven heeft dwarsgezeten, het steekt als een graat achterin zijn keel.

Victors moeder is inmiddels aan het dementeren en zit in een verzorgingstehuis. Zijn wekelijkse bezoeken aan haar leveren dezelfde gevechten maar ook onverwachte, tedere momenten op. Bij zijn laatste bezoek in het verhaal vertelt zij wat er rond Victors geboorte met haar is gebeurd en hoe dat haar drastisch veranderde. Eindelijk kan Victor zijn verleden zoals hij zelf zegt ‘steen voor steen gaan opbouwen’.

De auteur:
(foto: Futuro)

Johan Zonnenberg is een ervaren auteur, die al vele boeken op zijn naam heeft staan. Van korte verhalen tot gedichten, en van romans tot non-fictie. Met zijn werk is hij al menigmaal in de prijzen gevallen en tot ‘lijstjes’ doorgedrongen; zo bereikte hij met z’n roman Stella A-Z in Libelle’s Spannende-verhalenwedstrijd van (2009) de top-20 ranglijst. In 2014 werd hij winnaar van de Paul Harland Debuutprijs voor Fantastiek met de vertelling ZeroKelvin en met Legoland werd hij genomineerd voor het beste reisverhaal Boekenweek 2014.

Lees hier het interview door Thrillers & More met Johan Zonnenberg.
En neem vooral een kijkje op de website van de auteur.

De Schaduwbokser koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.