vrijdag 30 maart 2018

Ik las: '#BACKSTAGE', geschreven door Renate Smoorenburg

"Vijf meiden in een reallifesoap op zoek naar roem, maar backstage komen er heel andere zaken aan het licht.”


#BACKSTAGE
Vijf meiden, één doel, hard werken, de top!
Een reallifesoap

Boekgegevens
Titel: #BACKSTAGE
Auteur: Renate Smoorenburg
Genre: Young Adult, chicklit. thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgever: aquaZZ, december 2017
ISBN: 978 90 78459 70 5
NUR: 350, 330, 332, 312

#BACKSTAGE is een thriller over onder andere grensoverschrijdend seksueel gedrag binnen de muziek- en media-industrie.

Welk jong meisje droomt er nu niet van? Deel uit te maken van een bekende meidenpopgroep. 
Zo ook Chrystal, Pearl, Ruby, Jewel en Jade. Dit zijn hun artiestennamen, gekregen nadat zij hun contract bij JS Productions, onder leiding van womanizer, Jay Jones ondertekenden. Vanaf dan zijn zij dagelijkse door miljoenen kijkers online te zien en te volgen op tv in de reallifesoap Material Girls.

Intriges, spanningen, liefde, geweld, jaloezie, vriendschap en seksuele intimidatie laten zien dat de weg naar de top zwaar is. Zo speelt bij het ene meisje een oude liefde steeds weer op, drinkt de ander haar angsten weg, heeft iemand haar verleden nog lang niet verwerkt en wordt Ruby geconfronteerd met een moorddadige stalker.

Zijn de meiden wel opgewassen tegen al deze zaken? Is dit het begin van een succesvolle carrière of betekent dit het einde?
(info: Uitgeverij aquaZZ)


Mijn leeservaring:
Na een intrigerende proloog volgen een aantal hoofdstukken waarin je de hoofdpersonen wat beter leert kennen. De karakters zijn goed genoeg uitgewerkt voor hun doel in dit verhaal.

#BACKSTAGE is een Young Adult/chicklit/thriller maar is vooral doordrenkt van wellust en seks.  
Ik huiverde toen ik de gedeelten las waarin duidelijk gemaakt werd wat grensoverschrijdend seksueel gedrag met een persoon kan doen. Ik zat te rillen bij de gedachte dat een onbekend iemand zo obsessief is dat je niet meer veilig bent.
Maar is deze stalker ook de moordenaar van de zeven vrouwen zie zoveel overeenkomsten hebben met een van de meiden uit de band? Dat is niet direct duidelijk en rechercheur De Vries gaat op onderzoek uit.

‘Hij kijkt naar de studente die levenloos naast hem ligt. Dit aanzicht windt hem ontzettend op. Hij gaat tussen haar benen zitten en controleert of ze nog leeft. Hij voelt een hele zwakke hartslag. Tevreden sluit hij zijn ogen en stoot dan met veel geweld bij haar naar binnen. Een heerlijk machtig gevoel…’

De hoofdpersonen worden teruggeworpen op zichzelf in hun vertwijfeling en zijn bang om meer bevestigd te zien dan ze eigenlijk zouden willen. Het komt soms heel dichtbij.

#BACKSTAGE is een knap debuut van deze auteur. Het is een boek voor liefhebbers van spannende Young Adult. Ik had graag minder foutjes gezien, maar ik kan begrijpen dat de auteur op dat moment daar niet mee bezig was.
Dat gezegd hebbende, wil ik vooral aangeven dat ik heb kunnen genieten van het onderliggende verhaal en nieuwsgierig ben naar een tweede boek van Renate Smoorenburg.De auteur: 
(foto: Linkedin)

Renate over zichzelf op de auteurspagina van aquaZZ.
‘Ik ben Renate, getrouwd en moeder van vier kinderen en de trotse oma van twee kleizoons. We hebben thuis twee fantastische honden en ik ben werkzaam als parttime kok. Daarnaast schrijf ik o.a. theater- en musicalstukken, songteksten en gedichten. Er zijn al meerdere musical-, en theaterstukken van mij uitgebracht bij uitgeverij Vink uit Alkmaar.

Ik ben geboren met een bijzonder creatief talent, ik kan tekenen, schilderen, boetseren, handwerken enz. enz. waar het op neer komt: wat mijn ogen zien, maken mijn handen en wat ik visualiseer en voel, kan ik overbrengen op papier. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, het is voor mij een manier van uiten. Op mijn bucket list staat dat ik nog een kinderboek en een kookboek wil schrijven.’

#BACKSTAGE koopt u bij uw lokale boekhandel of bij
BookSpot (ECI)

Met dank voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.