donderdag 15 maart 2018

Ik las: 'Jij', een dichtbundel van Michèl AdmiraalJij

Boekgegevens
Titel: Jij
Auteur: Michèl Admiraal
Genre: poëzie
Uitgave: hardcover met illustraties, 48 pagina’s
Uitgever: De Koningsboekerij, mei 2017
ISBN: 978 90 82538 72 4
NUR: 306
Illustraties door Petra van Bloemendaal

Deze romantische dichtbundel bevat 20 prachtig geïllustreerde liefdesgedichten. Geschreven door de auteur van de bekende sprookjesreeks De Koning en de prinses, tijdens zijn zoektocht naar de liefde. De prinses als muze van de koning.

De gedichten staan symbool voor een ontluikende liefde, een nieuwe weg naar het geluk. Als je vrouw na een zwaar ziekbed is overleden en je alleen twee pubers moet opvoeden, is het moeilijk om nog in de ware liefde te geloven. Dat het toch mogelijk is, bewijst deze bundel. 
De illustraties van Petra van Bloemendaal zijn alleen al de moeite waard. 
Lees en leef mee!
(Bron: achterflap)

Mijn mening:
Liefde is kleurrijk en voor alle seizoenen, liefde is internationaal en van alle tijden en voor alle leeftijden. Liefde vind je zowel in het heden, in het verleden als in de toekomst. De gedichten zijn zoals het leven zelf; ze zorgen bij de lezer voor ontroering, voor een lach, een traan en vaak ook voor een gevoel van herinnering.

Tussendoor een kort gedichtje wat start in het Nederlands en eindigt in het Frans; het is kort maar bijzonder krachtig.
Dat mag gezegd worden van alle gedichten. De auteur laat met weinig woorden zien wat liefde voor hem betekent.

Heel leuk om te zien dat de auteur enkele gedichten in het Engels heeft geplaatst. Deze gedichten zijn niet helemaal in correct Engels maar je voelt wel wat de bedoeling is van dat gedicht.
Het laatste gedicht in deze bundel is in het Frans en heeft heel toepasselijk als titel L’amour: De liefde.
De illustraties versterken de gedichten en zijn stuk voor stuk een juweeltje om naar te kijken.

Jij is een romantische dichtbundel waar ik zo nu en dan een paar gedichten  uit gelezen heb, om dit boekje daarna met een glimlach op mijn gezicht weer even weg te leggen. 

De auteur:
(foto: ©Justa van Bergen)

Michèl Admiraal (1962) is in het dagelijks leven adviserend registeraccountant bij de NBA. Naast zijn werk is hij in 2016 met een uitgeverij gestart waarin hij zijn eigen boeken en kalenders uitbrengt.

Via de sprookjesreeks De Koning en de Prinses deelt hij zijn ervaringen als weduwnaar en vader van twee opgroeiende kinderen, die na lange tijd weer de liefde vindt. Met zijn kalenders laat hij speciale plekjes in Europa zien. Bij het sprookje over de koning en de prinses hoort ook een bundel met romantische liefdesgedichten. In de dichtbundel Jij beschrijft hij hoe het is om na vele jaren weer verliefd te zijn.

Hij woont in Castricum, vlak bij bos, duin en zee.
Lees meer over hem en zijn werk op deze website.

Jij koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan De Koningsboekerij voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.