woensdag 7 maart 2018

Vandaag in de schijnwerpers: 'Pelgrim zonder God', geschreven door Herman Vuijsje

Met een uitgebreide nieuwe inleiding


Pelgrim zonder God

Boekgegevens
Titel: Pelgrim zonder God
Auteur: Herman Vuijsje
Genre: reisverhaal
Uitgave: paperback met flappen, 252 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Elmar, februari 2018
ISBN: 978 90 38926 47 6

Bijna dertig jaar geleden, in 1989, legde Herman Vuijsje te voet de oude Sint-Jacobsroute af. Als atheïst en individualist verkoos hij de tocht alleen en in omgekeerde richting te maken: van Santiago de Compostela naar Amsterdam…

Het boek dat hij over zijn tocht schreef is meer dan een reisverslag. De vier maanden durende wandeling van het nog strenggelovige Noord-Spanje naar 'goddeloos' Amsterdam werd een reis door de Europese ideeëngeschiedenis, en een speurtocht naar de ankers voor moraal en spiritualiteit in een wereld waarin kerk en traditie op hun retour lijken.

Voor deze herziene uitgave schreef Herman Vuijsje een uitgebreide nieuwe inleiding.

Haast verplicht voor pelgrimgangers. En eigenlijk ook voor mensen zonder bedevaartsdrang. – NRC Handelsblad

Vuijsje schrijft geestig, raak en zelfrelativerend. – Intermediair

Wie een indruk wil krijgen van hoe het toegaat op de oude pelgrimsroute komt bij Vuijsje goed aan zijn trekken – Op lemen voeten

(bron: Uitgeverij Elmar)

De auteur: 
(foto: Daniel Mulder)

Herman Vuijsje (1946) is een onafhankelijk journalist, schrijver en socioloog. De meeste van zijn publicaties gaan over verandering in Nederland. Veranderingen op sociaal, moreel, religieus en politiek gebied, maar ook veranderingen in landschap en ruimtelijk beleid. Hij schreef een dertigtal boeken.

Eerdere wandel- en reisboeken waren: Op weg naar Vladivostok – achter Russische façades (de weerslag van een twee maanden durende reis door Rusland), Schuifgroen (een verkenning te voet van de ‘groene grens’ van Amsterdam) en Een grens van steen, op avontuur langs de Muur van Hadrianus (het verslag van een wandeltocht langs de unieke Romeinse grensversterking tussen Engeland en Schotland).

Herman Vuijsje is medewerker van NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer.

Pelgrim zonder God koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij Elmar voor het toezenden van een exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.