dinsdag 27 maart 2018

Ik las: 'Heb jij haar gezien?', geschreven door Sophie Hannah

Ze is het bekendste moordslachtoffer van Amerika. Wat als ze niet dood is?


Heb jij haar gezien?

Boekgegevens
Titel: Heb jij haar gezien?
Auteur: Sophie Hannah
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgever: The House of Books, januari 2018
ISBN: 978 90 44352 51 1
ISBN: 978 90 44352 52 8 (Ebook)
Oorspronkelijke titel: Did You See Melody?
Vertaald door: Hanneke van Soest
NUR: 332

Cara Burrows heeft het even helemaal gehad met haar gezin en ze verlaat futloos en teleurgesteld haar man en twee kinderen. Ze geeft zelfs haar mobieltje ter bewaring aan een chauffeur omdat ze geen contact met het thuisfront wil hebben. Cara is gevlucht naar een ontzettend duur wellnessresort, maar als ze daar uitgeput haar hotelkamer betreedt blijkt die al bezet te zijn en de chaos is compleet!    
Nadat de receptioniste haar als tegemoetkoming een bijzonder exclusieve casita (huisje) heeft toegewezen voor haar verblijf daar, neemt ze zich voor om tijd te nemen voor zichzelf en haar situatie. Maar dat komt er niet van.

Cara twijfelt of ze het meisje dat ze zag in haar hotelkamer wel Melody Chapa is. Dat is tenslotte iemand die vermoord zou zijn en waarvan de ouders een levenslange gevangenisstraf uitzitten voor de moord op haar. 
Cara gaat zich informeren en leest een blog met als titel: ‘Melody Chapa – het volledige verhaal.’ De lezer kan dit blog in drie delen in gedeelten meelezen; stukje bij beetje leer je meer over de achtergronden.
Door haar nieuwsgierigheid raakt ze verwikkeld in een gevaarlijk web van leugens… 
Leugens zijn de rode draad door het hele verhaal. 

De auteur heeft me met haar prettige schrijfstijl weer weten te boeien. 
Door de eenvoud, zonder moeilijke woorden en door de duidelijke beschrijving van personen en omgeving leest het verhaal lekker door.
Het verhaal van Cara wordt afgewisseld door de verhaallijn van iemand die vertelt over ‘de vriendelijke gezichten’. Later wordt duidelijk wie dat is. Of is diegene wel écht de eigenaar van deze verhaallijn?
Het einde was voor mij totaal onverwacht.

Wat leugens en het handelen naar aanleiding van slechts vermoedens kunnen veroorzaken is onvoorstelbaar!De auteur:
 (foto: © Onur Pinar)

Sophie Hannah is een Engelse bestsellerauteur van romans, thrillers, kinderboeken en poëzie. Haar boeken worden uitgegeven in 27 landen en werden bekroond met onder andere de Crime Thriller of the Year Award en de Specsavers National Book Award. 
In 2014 schreef ze – op verzoek van de familie en stichting van Agathe Christie – De Monogram Moorden, een thriller met in de hoofdrol de beroemde Belgische Hercule Poirot. In 2016 volgde een tweede Poirot-boek, De Nieuwe Erfgenaam. Eerder las ik ook van deze auteur: Fatale Fout en Alles op het spel.
Door een klik op de titels in een rode kleur, kun je mijn recensie lezen.

Sophie Hannah woont met haar man en twee kinderen in Cambridge.

Heb jij haar gezien? koop je bij je lokale boekhandel of bij:


Hartelijk dank aan The House of Books voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.