woensdag 14 maart 2018

Ik las: 'Beet', geschreven door Marc Kerkhofs


Beet
Een thriller met tanden

Boekgegevens
Titel: Beet
Auteur: Marc Kerkhofs
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 262 pagina’s
Uitgever: Godijn Publishing BOEK10, december 2017
ISBN: 978 94 92115 47 8
NUR: 332

Van de achterflap:
George is onderhoudsman op een carwash. Op een avond, als hij moet overwerken, ontdekt hij een vreemd schepsel in de waterput. Zonder dat hij het wil, hecht het dier zich aan hem en met gemengde gevoelens aanvaardt George die vriendschap. Zijn vrouw Diana ontfermt zich over het wezen en bekommert zich niet om de herhaaldelijke waarschuwingen van haar man. Als boerendochter weet ze hoe ze moet omgaan met dieren. Dat de vreemde indringer hun hele wereld op zijn kop zet, beseft George pas wanneer het te laat is.

Mijn mening:
Beet is een leuk verhaal wat je graag leest.
Geen spannende thriller, zoals je zou kunnen veronderstellen bij het zien van de cover, maar eerder een roman met geloofwaardige personages die een niet-alledaags avontuur beleven.

Op de achterflap las ik dat Beet een roman is over het onbekende en vervreemding. Over vastgeroeste gewoontes en de angst om te verliezen.
Deze onderwerpen komen zeker aan de orde en maken het verhaal tot wat het is geworden; een onderhoudend verhaal waarin werkelijkheid in aanraking komt met fantasie in de vorm van Splinter.

Ik mag zeker de humor niet vergeten te noemen in dit verhaal. Humor is door het hele verhaal aanwezig en maakt het samen met de prettige schrijfstijl van de auteur tot een verhaal dat vlot leest, zonder losse eindjes.
Ik kijk uit naar een volgend verhaal van Marc Kerkhofs.


De auteur: 
(foto: Godijn Publishing)

Marc Kerkhofs (1964) is geboren in het landelijke Dilsen-Stokkem, gelegen aan de Maas in Belgisch Limburg. Momenteel woont en schrijft hij in Edegem, bij Antwerpen. Hij werkt achtereenvolgens als slager, onderhoudstechnieker van autowasstraten en schoolt zich intussen bij als computertechnicus. Tussendoor schrijft hij, al van sinds hij op de lagere school de fascinerende wereld van de taal ontdekt. 
Op zijn vijftigste besluit zijn rug er de brui aan te geven. Tijd om terug te vallen op zijn verwaarloosde liefde: schrijven. Sindsdien is het zijn hoofdactiviteit.
(bron: Godijn Publishing)

Lees meer over Marc op de auteurspagina van Godijn Publishing. 

Beet koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:
BookSpot (ECI)


Met dank aan Godijn Publishing - BOEK10 voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.