donderdag 22 maart 2018

Ik las: 'De ontdekking van het Wezenland', geschreven door Michiel EvertsDe ontdekking van het Wezenland


Boekgegevens
Titel: De ontdekking van het Wezenland
Auteur: Michiel Everts
Genre: spirituele Young Adult roman 
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: S2 Uitgevers, november 2016
Omslagontwerp: Katja Everts
ISBN: 978 94 92528 07 0

Als de zestienjarige Michelle met haar beste vriend Jeremy in het bos naar een begraven tijdcapsule zoekt, gebeurt er iets vreselijks. Michelle overleeft het, maar ze doet een wonderbaarlijke ontdekking. 
Uit het niets verschijnt een vrouw, Sarah, die zegt dat ze Michelles 'geleide gids' is. Iedereen heeft een geleide gids, zo vertelt Sarah. 
Sinds het ongeluk ziet Michelle ook dat alles wat leeft een aura heeft, en ze ontdekt dat de wereld veel groter is dan ze dacht. Michelle probeert het aan Jeremy uit te leggen, maar zelfs haar beste vriend heeft moeite om haar te geloven.

Nadat Michelle en Jeremy samen een dramatisch ongeluk meemaken, gaat het helemaal mis met Jeremy. Hij sluit zich steeds meer van Michelle af en kort daarop is hij opeens verdwenen. Om Jeremy's besluit te begrijpen, gaat Michelle onder hypnose om zo het ongeluk opnieuw te beleven. Maar dat loopt anders dan voorzien: Michelle reist terug naar een vorig leven en merkt dat zij veel hechter aan Jeremy is verbonden dan ze ooit had kunnen denken. 
Ze gaat dan ook tot het uiterste om haar vriend te redden uit de handen van de dwingende kracht die hem in zijn macht heeft gekregen. Daarbij kan ze alle hulp goed gebruiken, maar is het voldoende om Jeremy terug te vinden?
(bron: achterflap)

Mijn mening:
De prachtige cover van Katja Everts is een uitnodiging om het verhaal te gaan lezen! 

De auteur heeft door zijn prettige schrijfstijl zonder veel moeilijke woorden, dit verhaal geschikt gemaakt voor een breed publiek.
De personages worden naarmate het verhaal vordert, zo duidelijk beschreven dat je ze als het ware voor je ogen ziet verschijnen tijdens het lezen. In het begin had ik nog geen band met deze personages, maar dat veranderde later in het verhaal.

‘De ontdekking van het Wezenland’ is met onderwerpen zoals spiritualiteit en wedergeboorte toch geen zweverig verhaal geworden, maar eerder een toegankelijk avontuur om van te genieten. 
Het is een omvangrijk boek waarin vriendschap, liefde en familie de stevige peilers zijn waarop het verhaal gebouwd is. Geen boek om even tussendoor te willen lezen, maar neem er je tijd voor. Het is zeker de moeite waard!De auteur:

Michiel Everts over zichzelf:
"De ontdekking van het Wezenland is mijn debuut roman. Na meerdere niet gepubliceerde korte verhalen, ben ik eind vorige eeuw gestart met een groot verhaal. Dat is uiteindelijk dit boek geworden.

Ik vind het prettig om verhalen te vertellen. Door er nu een boek van te maken, kan iedereen mijn verhaal lezen. Dat is wat het voor mij zo prettig maakt.

Mijn vrouw en ik hebben twee volwassen dochters. Tijdens hun jeugd heb ik mijn boek geschreven. Door hen ben ik de wereld anders gaan bekijken. Hun jeugdige ontdekkingstocht heeft me geïnspireerd. Het resultaat is deze spirituele reis door de tijd, met verschillende relaties en in deze wereld vol prachtige wezens."

Lees meer over dit boek en de auteur op deze website.

De ontdekking van het Wezenland koopt u via uw lokale boekhandel of bij:


Met dank aan S2 Uitgevers en Michiel Everts voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.