zaterdag 3 maart 2018

Ik las: 'Zwoele ritmes', geschreven door Claudia VanzegbroeckZwoele ritmes

Boekgegevens
Titel: Zwoele ritmes
Auteur: Claudia Vanzegbroeck
Genre: roman
Uitgave: paperback, 294 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Gopher, november 2017
ISBN: 9789051799736

Tara gaat gebukt onder haar duffe kantoorbaan in hartje Brussel en balanceert op de rand van een burn-out. Dat ze op het punt staat om te trouwen geeft haar bestaan wat glans. Maar dan, tijdens een swingend feest bij haar beste vrienden Dan en Rebecca, betrapt ze haar verloofde Jason met een ander. 

Diep geschokt belandt Tara algauw in een burn-out. Ze verliest haar flat en haar job en beseft dat ze er nu alleen voor staat. 
Miguel, een gepassioneerde popster met Puerto Ricaanse roots, moedigt haar aan om de dromen die ze altijd heeft genegeerd waar te maken. 
Zal Tara hierin slagen en uiteindelijk weer geluk in haar leven vinden?
(bron: Uitgeverij Gopher)

Mijn mening:
De hoofdpersoon Tara is een lieve, jonge vrouw die een baan heeft waar ze geen plezier in beleeft en geen uitdaging meer in ziet. Haar grote passie, dansen lijkt voor haar niet weggelegd. Wanneer ze op een feest haar verloofde betrapt met een ander wordt de grond onder haar voeten weggeveegd. 
Met behulp van haar vrienden probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. Want het is duidelijk dat ze iemand nodig heeft die haar helpt, alleen heeft ze daar de kracht niet voor.

Het is een groot pluspunt dat in deze roman niet nog meer aandacht wordt geschonken aan haar burn-out; dat zou het positief ingestelde verhaal zeker geen goed gedaan hebben.
Miguel komt op haar pad en het leven lijkt haar weer toe te lachen. Daar stopt het boek dan ook abrupt; het verhaal heeft een enorm open einde.

Claudia Vanzegbroeck heeft een prettige schrijfstijl en weet de sfeer goed neer te zetten. De personages zijn duidelijk beschreven en met name Tara zie je voor je ogen tot leven komen.
De passie van de auteur voor dansen en alles wat daar mee te maken heeft is goed merkbaar in dit boek; ze weet dat goed over te brengen in dit verhaal.

Zwoele ritmes is een roman die geschikt is om tussendoor te lezen. Ik las het binnen een dag uit en heb er van kunnen genieten voor wat het was; een heel aardig debuut dat benieuwd maakt naar een volgend verhaal van deze auteur. 

Bekijk ook even de trailer van Zwoele ritmes en geniet van de muziek!


De auteur:
(foto: Uitgeverij Gopher)

Op jonge leeftijd startte Claudia Vanzegbroeck met een klassieke balletopleiding en sindsdien heeft het dansen haar nooit meer losgelaten. Vol overgave begon zij zich uit te leven in jazzballet, hiphop, salsa en stijldansen.

Intussen droomde Claudia ervan om een boek te schrijven. Dankzij haar rijke fantasie had ze nooit gebrek aan inspiratie. Gesteund door tal van schrijfopleidingen heeft Claudia uiteindelijk in 2017 haar droom kunnen verwezenlijken met 'Zwoele ritmes', een roman waarin twee grote passies samenvloeien.

Neem een kijkje op haar website.

Zwoele ritmes koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij Gopher voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.