woensdag 14 maart 2018

Vandaag in de schijnwerpers: 'Het sneeuwmeisje', geschreven door Rene Denfeld

Hoeveel kilometer je ook hebt moeten rennen, hoelang je ook weg bent geweest, het is nooit te laat om gevonden te worden.


Het sneeuwmeisje

Boekgegevens:
Titel: Het sneeuwmeisje
Auteur: Rene Denfeld
Genre: roman
Uitgave: paperback met flappen, 256 pagina’s 
Uitgever: HarperCollins Holland, maart 2018
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: The Child Finder
Vertaling: Mieke Trouw 
ISBN: 978 94 02700 82 4
ISBN: 978 94 02755 05 3 (eBook)

Waar ben je, Madison Culver? Ben je bij de engelen? Droom je, begraven in de sneeuw? Of, zou het mogelijk zijn, leef je nog? Madison verdween op vijfjarige leeftijd, toen ze met haar ouders in het bos op zoek was naar de perfecte kerstboom. Dat was drie jaar geleden. Hoewel de kans dat ze nog leeft bijzonder klein is, huren haar ouders een specialist in: Naomi Cottle, bijgenaamd ‘de kindvinder’. Naomi begrijpt verdwenen kinderen beter dan wie dan ook, omdat ze zelf ook werd ontvoerd. 

Naomi’s zoektocht naar het meisje voert haar terug naar haar eigen verleden, naar het pleeggezin waar ze geborgenheid vond. Van de tijd daarvoor herinnert ze zich niks. Maar hoe dichter ze het dikke woud in loopt, hoe dichterbij haar verleden komt. 

De leegte, de eenzaamheid en de kracht van de bossen en de bergen vertonen veel gelijkenissen met haar jeugd. Diep in dat duistere woud woont een meisje dat denkt dat ze een sneeuwmeisje is. Omdat ze altijd binnen moet blijven, in de hut die ze deelt met een jager, heeft ze een rijke innerlijke belevingswereld. Haar redding ligt in fantasie, hoop en liefde op een plek waar je die niet verwacht.

De auteur: 
(photo credits: Gary Norman)
Rene Denfeld is onderzoeksjournalist. Voor haar artikelen en boeken ontving zij diverse prijzen. Ze werkt met terdoodveroordeelden, en woont met haar drie kinderen in Portland, Oregon.
Het sneeuwmeisje is haar debuut in Nederland.

Het sneeuwmeisje koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Met dank aan HarperCollins Holland voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.