donderdag 1 maart 2018

'Ik heb vliegangst', geschreven door Arlen Hoebergen

over een jongetje dat gepest werdIk heb vliegangst
Diagnose: paniekstoornis


Boekgegevens
Titel: Ik heb vliegangst
Auteur: Arlen Hoebergen
Genre: literaire non-fictie, psychologie
Uitgave: paperback, 200 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Elmar, februari 2018
ISBN: 978 90 38926 48 3
NUR: 320, 777

Als Arlen voor zijn werk de kans krijgt om naar Bonaire te gaan, dan grijpt hij die met beide handen aan. Want hij houdt van reizen, hij is de halve wereld al overgevlogen, en Caribisch Nederland stond nog op zijn verlanglijstje. Maar als bijna alles geregeld is, slaat de vliegangst toe. De huisarts stelt de diagnose paniekstoornis en Arlens wereld staat van de ene op de andere dag op zijn kop.

Onzeker, maar vastberaden begint Arlen aan de therapie om van zijn vliegangst af te komen en gaandeweg blijkt hoe zeer hij zich schaamt voor wat er zich in zijn jeugd heeft afgespeeld.

Op een indringende en openhartige manier gooit Arlen in dit boek alle schaamte van zich af. Hij geeft de lezer een heel persoonlijke inkijk in zijn strijd tegen vliegangst. Met de hulp van zijn psycholoog en een pilletje stapt hij binnen één jaar weer drie keer in een vliegtuig. Maar is zijn strijd hiermee gestreden?

Met een voorwoord door Lonneke Mechelse, psycholoog.
(bron: Uitgeverij Elmar)

De auteur: 
(foto: Uitgeverij Elmar)

Arlen Hoebergen (1964) vindt een vakantie van een maand ‘kort’ en trekt er daarom het liefst zo vaak mogelijk langer op uit. Na afronding van zijn studie Scheikundige Technologie trok hij, samen met zijn vriendin Jeannette, acht maanden door Afrika om vervolgens ruim een jaar in Japan te verblijven. Terug in Nederland begon zijn werkzame leven en moest hij het stellen met zijn ‘korte’ jaarlijkse vakanties van een maand.

In 2001 ontdekte hij met Jeannette het wandelen. Na het Peellandpad (een lange afstand wandelpad – LAW – van Den Bosch naar Roermond) volgde het Pieterpad en een paar jaar later hadden ze bijna elke LAW in Nederland gelopen. Het kon niet uitblijven dat ze ook naar Santiago de Compostella zouden lopen, natuurlijk van huis uit. Maar zelfs dat was niet genoeg en in 2011 begon hun ultieme uitdaging: te voet door Chili…

Ik heb vliegangst reserveer je bij je lokale boekhandel of bij:


Met dank aan Uitgeverij Elmar voor het toezenden van dit exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.