zaterdag 17 maart 2018

Ik las: 'Onopgelost...' geschreven door Hans PeetersOnopgelost...
Thriller trilogie Deel 1

Boekgegevens
Titel: Onopgelost...
Thriller trilogie Deel 1
Auteur: Hans Peeters
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 261 pagina's
Uitgever: In-OutBooks, tweede druk 2017
ISBN: 978 94 90537 52 4 

Michael Mc. Carn uit Londen, een wereldbekende thrillerschrijver mag drie maanden bij de politie in Londen meedraaien om ervaringen op te doen voor zijn volgende thriller die hij aan het schrijven is. Hij leert Sally Le Bon, een jonge knappe vrouw en chef van de afdeling moordzaken, kennen. Zij is verwikkeld in een aantal moorden die plaatsvinden in hartje Londen. Moorden op jonge, knappe vrouwen die allemaal liggend naakt op de keukentafel met de benen naar beneden hangend gevonden worden.

Zijn humoristische inslag maakt dat Michael al snel wordt opgenomen door de verschillende rechercheurs van de moordafdeling. Al vrij snel raken ze verwikkeld in meer dan de steeds terugkerende moorden op jonge vrouwen. Michael gaat een grotere en belangrijke rol spelen bij het oplossen van de diverse moordzaken bij de politie in Londen. 

Maar dan blijkt Sally Le Bon het doelwit, ze verdwijnt! Of is ze ontvoerd? Een helse jacht wordt geopend. Sally wordt ondertussen vastgehouden in een vieze, donkere kelder en ondergaat verschrikkelijke ontberingen, pijn en ellende. Vindt Michael haar? Of liever gezegd, vindt hij haar nog op tijd?
(bron: persbericht NancyW Promotie)

Mijn mening:
Ik kreeg het verzoek om aandacht te besteden aan ‘Onopgelost...’. 
De synopsis sprak me aan en ik ontving een exemplaar van uitgeverij In-OutBooks.

‘Onopgelost…’ is naar mijn mening veeleer een spannend avonturenverhaal met veel geweld en brute seksscènes dan een thriller. Het emotionele aspekt van de relatie tussen Michael en Sally wordt mooi beschreven.

Er wordt veelvuldig van verhaallijn gewisseld. Vooral in het begin is dat wennen omdat er nog geen echte kennismaking met de personages is geweest. Hierdoor, maar vooral door de wat vreemde zinsbouw met uitzonderlijk veel leestekens, kon ik niet echt genieten van het boek. 

Het idee achter het verhaal is zonder meer goed, maar het lijkt niet goed uitgewerkt te zijn. Sommige gebeurtenissen zijn ongeloofwaardig en zeker niet realistisch. 
Ik ga hiervan geen voorbeelden geven omdat het mijn mening is en iedereen moet zelf een mening kunnen vormen.

Conclusie: 'Onopgelost…' is een spannend avonturenverhaal waar veel meer leesplezier in kan zitten dan nu het geval is. Een goede redigent zou hier wonderen kunnen verrichten.

De auteur: 
(foto: aangeleverd door NancyW Promotie)

Hans Peeters (1958) is zijn hele leven al bezig met het schrijven van verhalen en gedichten. Het schrijven is een hobby naast zijn baan als architect. Als Hans in 1986 een hersenbloeding krijgt gaat zijn leven een andere kant op. Na een heftige revalidatie ontwikkeld Hans zich als schrijver en gaandeweg ontdekt hij zijn passie voor crimeverhalen.  Ook start hij In-OutBooks, een uitgeverij die zich specialiseert in levensverhalen. 'Onopgelost...' is een herziende uitgave van Hans Peeters zijn debuut en het eerste deel van een trilogie. 
(bron: In-OutBooks)

Onopgelost... koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Met dank aan In-OutBooks voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.