woensdag 7 maart 2018

In de brievenbus: 'De nachtploeg', geschreven door Michael Connelly

Misdaad slaapt nooit. Net als Detective Renée Ballard.


De nachtploeg

Boekgegevens
Titel: De nachtploeg
Auteur: Michael Connelly
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 631 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Boekerij, maart 2018
ISBN: 978 90 22583 50 0
ISBN: 978 94 02310 84 9 (e-book)
NUR: 330
Oorspronkelijke titel: The Late Show
Vertaling: David Orthel

Renée Ballard, een veelbelovende detective bij de politie van Los Angeles, had de moed een van haar superieuren aan te klagen voor seksuele intimidatie. Nu draait ze voor straf de nachtdiensten in Hollywood, waarbij ze steeds alleen maar het begin van een zaak meemaakt, die ze ‘s ochtends tot haar frustratie over moet dragen aan haar overdag werkende collega’s.

Maar op een nacht wordt ze geconfronteerd met twee zaken die ze niet kan en wil loslaten. Ondanks de waarschuwingen van haar collega werkt ze overdag aan de oplossing, terwijl ze ‘s nachts gewoon door blijft werken.
Als blijkt dat de twee misdaden met elkaar verbonden zijn, wordt het tot haar afschuw wel heel persoonlijk. Maar hoe erg haar eigen demonen ook zijn, ze zal nooit bereid zijn haar geliefde baan op te geven.


‘De beste thrillerschrijver van allemaal’
Algemeen Dagblad over Michael Connelly

‘Alles wat de man schrijft is zonder meer goed tot zeer goed.’
Humo over Michael Connelly

‘Connelly heeft een nieuwe onvergetelijke en geweldige helding: Renée Ballard. Het tempo is adembenemend, en Connelly is een meester in het verstoppen van alle broodkruimels die leiden naar de ontknoping.’
The New York Times

‘De nachtploeg versterkt wederom Connelly’s plaats in de absolute top van de crime-schrijvers.’
Daily Mail

‘Er is geen twijfel over mogelijk dat Connelly een meester van de crime-fictie is, en De nachtploeg verstevigt die reputatie.’
Associated Press
(bron: achterflap)

De auteur:
(foto: Twitter)
Michael Connelly werd als misdaadverslaggever genomineerd voor de Pulitzerprijs. Connelly’s boeken hebben alle belangrijke thrillerprijzen gewonnen en wereldwijd zijn er al meer dan 60 miljoen boeken van zijn hand verkocht, zoals Brandhaard, De interne jury, Spoordood en De Lincoln-advocaat.

De nachtploeg koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:


Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het toezenden van een exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.