vrijdag 9 maart 2018

Ik las: 'Rana, het regenboogkind', geschreven en geïllustreerd door Esther Bohte-de WildeRana, het regenboogkind

Boekgegevens
Titel: Rana, het regenboogkind
Auteur en illustrator: Esther Bohte-de Wilde
Genre: spiritualiteit, prentenboek 4-8 jaar
Uitgave: hardcover met illustraties in kleur, 52 pagina’s, extra grote letters
Uitgever: Uitgeverij Voelsprietje, september 2016
ISBN: 978 90 82421 42 2
NUR: 728

Een met olieverf geïllustreerd prentenboek over Fay het regenboogelfje, die Rana meeneemt op een bijzondere reis. Tijdens deze reis leert Rana, wat het is om een regenboogkind te zijn.
Rana krijgt in dit kleurrijke verhaal uitleg over wat zij voelt en ervaart als 
hoogsensitief regenboogkind. Zij leert om met haar Hoogsensitiviteit om te gaan, wat het met haar doet en hoe zij zich beter kan voelen. 

Het is een verhaal waarin hoogsensitieve kinderen en ook volwassenen, zich herkennen en tegelijkertijd leren, hoe zij met hun hoogsensitiviteit om kunnen gaan. 
Ouders, verzorgers, leraren en begeleiders die zelf niet hoogsensitief zijn, begrijpen vaak hoogsensitieve kinderen niet. Weten niet wat zij voelen en ervaren. Vaak weten zij ook niet hoe zij hun kunnen helpen en ondersteunen. 

Het verhaal van Rana, het regenboogkind zorgt voor begrip, uitleg en een goede ondersteuning van hoogsensitieve kinderen en volwassenen.
(bron: Uitgeverij Voelsprietje)

Mijn mening:
Rana, het regenboogkind is mede door de prachtige kleurrijke illustraties en het grote lettertype een heel toegankelijk boekje.

Hoogsensitieve mensen, klein en groot, worden vaak niet begrepen door de  mensen om hen heen. Er wordt daardoor op een verkeerde manier gereageerd op hun acties en reacties, wat dan weer tot veel verdriet kan leiden. Bovendien weten mensen die HSP zijn vaak niet hoe ze om moeten gaan met dat feit, waardoor het leven niet gemakkelijker voor hen wordt.

In dit boekje wordt een kleine meid meegenomen door een regenboogelfje met de naam Fay. Rana is zo blij omdat ze geniet omdat de zon schijnt en omdat het regent.
Fay leert Rana hoe ze om kan gaan met haar gevoelens, wat energie en aura met elkaar te maken hebben en hoe het een het ander kan beïnvloeden. 
Belangrijk is de bewustwording. Je bent HSP, maar weet je dat zelf wel? 
Je moet je ook bewust zijn wat het betekent om HSP te zijn. Als deze bewustwording er niet is, kunnen niet alle voordelen benut worden en is het vaak alleen maar lastig om hoogsensitief te zijn.

Een duidelijk boekje vol kleur waar kinderen en volwassenen hun voordeel mee kunnen doen. 
Het was voor mij heel leerzaam om het verhaal te lezen; bovendien genoot ik van zowel het verhaal als de door de auteur geschilderde afbeeldingen die op hun beurt het verhaal versterken.


Auteur:
(foto: Esther Bothe-de Wilde)

Esther Bohte-de Wilde is auteur, illustrator, uitgever en runt bovendien een praktijk. In deze praktijk begeleidt ze hoogsensitieve kinderen en (jong)volwassenen. Daarnaast geeft ze diverse lezingen en workshops over persoonlijke ontwikkeling, hoogsensitiviteit en leven in en na rouw en verlies. 
Om met twee voeten in de klei te blijven zoals ze zelf zegt, runt ze een Administratiekantoor & Fiscaal Adviesbureau als Fiscaal Adviseur.
Esther is getrouwd, moeder van twee kinderen en is HSP. 


Rana, het regenboogkind koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan Uitgeverij Voelsprietje voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.