woensdag 2 februari 2022

Graag uw aandacht voor: 'Bühne 15 - cultureel tijdschrift' uitgegeven door Uitgeverij Aspekt

 


Bühne 15 – cultureel tijdschrift

Wim Zaal ontviel ons. Deze oude ridder van de pen, voormalig kunstredacteur van Elsevier verstond als geen ander de kunst van het woord. In zijn Tik van Italië keek je niet tegen de gevels van de huizen aan, maar je sloop naar binnen. Hij gaf je die gewenste blik achter de coulissen, dat tipje van de sluier waarom je een boek koopt. Op de vierkante meter speelde zijn wereld af, maar wie bereid was om op te kijken begreep dat het in werkelijkheid het kleine in het groot was. Voor wie het uitzicht op de schouder van de reus niet kon verdragen kreeg de wereld compact in een luciferdoosje aangeboden. Opgetekend met een blok op schoot bij een puntje appeltaart in zijn vertrouwde Muiden, beschreef hij de levens van Zouaven tot Blavatsky, van Lou de Palingboer tot Kaspar Hausser.

Zoals Wim Zaal kennen de meeste schrijvers hun rafelranden en voorliefdes. De obsessie voor een klein thema, bepaalde paradijsvogels of vergeten plaatsen en boeken. De titels van Peter Leemeijer, Peter de Rijk, Ries Rowaan en Jan Roosen zeggen het eigenlijk al. Een voorval, de anekdote vertellen een eigen verhaal. 
Bühne tekende ze weer op. Voor u en tegen de vergetelheid.
(bron info: achterflap)

Bühne 15 – cultureel tijdschrift koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Bühne 15 – cultureel tijdschrift
Redactie: Perry Pierik, Sylvia Kamerbeek, Emy Van Gorkom
Genre: cultureel tijdschrift
Uitgave: paperback met illustraties, 158 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, januari 2022
ISBN: 9789464249736
NUR: 324

Bijdragen van (in volgorde van plaatsing): Perry Pierik, Peter Leemeijer, Marlene Hommes, Rita Knijff-Pot, Gemma van den Akker, Rozita Franken, Fred Margé, Peter de Rijk, Ries Rowaan, Jan Roosen, Nico Thenu, Paul Dentz, Karel Wasch, Reinold Widemann, Katinka Sliepenbeek, Monique Koopmans, Henk Weltevreden en Hans Sizoo.

Bühne op het web en op Facebook


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar.
Hier ga ik zeker van genieten.
Het begin is vanmiddag gemaakt:
Ik genoot al van ‘Wim Zaal, 86 jaar in de beschaving’ een bijdrage van
Perry Pierik. Hier noemt hij Wim Zaal: ‘De laatste der Mohikanen’
Graag gelezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.