donderdag 3 februari 2022

Ik genoot van 'Camouflage' met teksten en illustraties van Giuliano Ferri

 


Camouflage

Wie zit er hier verstopt?

Welke dieren verstoppen zich in dit kartonboek? 
Niets is wat het lijkt…
Dus sla de pagina om en zie hoe een bloem 
verandert in een leeuw met manen en ontdek 
hoe een boomstam een olifantenslurf blijkt te zijn!

Mijn mening

Door het zien van de leuke cover verscheen spontaan een glimlach op mijn gezicht, deze glimlach verdween pas lang daarna; het boek was al een hele tijd uitgelezen, maar ik was nog aan het nagenieten!

‘Camouflage’ laat op een mooie manier zien dat het niet altijd is zoals je denkt dat iets is; soms is de eerste indruk helemaal niet de juiste en zul je heel snel je strategie moeten veranderen. 
Dit lijkt erg ‘volwassen’ maar goed naar iets kijken is voor alle leeftijden belangrijk.

Giuliano Ferri heeft met ‘Camouflage’ de gelegenheid geboden om samen te genieten van de aangeboden teksten en tekeningen en zo de beschreven situaties te bespreken. De bladzijden zijn stuk voor stuk anders; soms zit er een gat in, een andere keer is de rand van de bladzijde weer helemaal anders dan de rand van vorige bladzijde.

‘Camouflage’ heeft dikke en gladde bladzijden van karton, zodat het helemaal niet erg is dat de kleintjes het boek aanraken, maar bij het voorlezen kun je zelf ook allerlei geluidjes maken.

Ik heb werkelijk genoten van ‘Camouflage’.


De auteur

Giuliano Ferri werd geboren in 1965 in Pesaro, Italië. Hij haalde zijn diploma van het "Instituto d'Arte " in Urbino, waar hij zich specialiseerde in animatiefilms. Daarna ging hij naar de Stephan Zavrel's illustratior's school. Sindsdien heeft hij verschillende prentenboeken geïllustreerd, die in meerdere talen vertaald zijn. 
Zijn werk is internationaal tentoongesteld, onder andere gedurende tien jaren op de Bologna International Children’s Book Fair. Hij werkt tevens met gehandicapte kinderen, waarbij een vorm van therapie toepast waarin komisch theater en animatie worden vermengd. Op dit moment woont hij nog steeds in Pesaro, met zijn vrouw en dochter. 

Van Giuliano Ferri verschenen bij De Vier Windstreken verschillende titels, waaronder De sneeuwbal, Gefelicitaart!, Steen voor steen en Kiekeboe! 

Camouflage koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Camouflage
Auteur en illustrator: Giuliano Ferri
Genre: peuterboeken, kleuterboeken vanaf 1 jaar
Uitgave: hardcover, 16 pagina’s
Uitgever: De Vier Windstreken, januari 2022
ISBN: 9789051168808
NUR: 271, 272
Oorspronkelijke titel: Camouflage
Vertaling: M.E. Ander


Met dank aan De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.