vrijdag 4 februari 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'De verlaten troon' geschreven door Robert Fabbri. De keizer van de historische thriller keert terug.

Alexanders erfenis, deel 3
Wie wint het gevecht om het grootste rijk ter wereld?


De verlaten troon


In De verlaten troon, het derde deel in de Alexanders erfenis-serie van bestsellerauteur Robert Fabbri, blijkt dat Alexander de Grote niet plotseling is gestorven, maar meedogenloos is vermoord. De vraag is: wie is de moordenaar? Terwijl zijn volgelingen worstelen om de macht in eigen hand te houden, worden vriendschap, familiebanden en politieke loyaliteit flink op de proef gesteld.

Nooit eerder werd het westen zo geplaagd door chaos en bedreiging voor de beschaving. Levens, steden en legers worden stuk voor stuk vernietigd door wraakzuchtige aanstaande koningen. Of koninginnen. Zou een huwelijk de enige oplossing kunnen zijn om harmonie in het Rijk te brengen?

De Alexanders erfenis-serie is net zo monumentaal, bruut en bloedstollend als de Vespasianus-serie, waar Robert Fabbri eerder al veel lezers op het puntje van hun stoel liet zitten. Zijn filmische stijl en zinderende spanning doen denken aan series als Game of Thrones.‘Wervelende boeken die je in één ruk uitleest.’ – De Telegraaf

‘Geschiedenisles boordevol actie.’ – NRC

De auteur

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) studeerde theaterwetenschappen in Rome. Hij werkte meer dan twintig jaar in de film- en televisiewereld, maar besloot tijdens het schrijven van de Vespasianus-reeks om van zijn passie zijn beroep te maken. 

Eerder las ik van Robert Fabbri: Vespasianus III - Furie van Rome

De verlaten troon koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De verlaten troon
Serie: Alexanders erfenis, deel 3
Auteur: Robert Fabbri
Genre: historische thriller
Uitgave: paperback, 
Uitgever: Xander Uitgevers, 28 januari 2022
ISBN: 9789401616256
ISBN: 9789401616355 (eBook)


Met dank aan Xander Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.