zaterdag 12 februari 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Het SUPERBREIN-geheim' geschreven door Margriet Sitskoorn en geïllustreerd door Leendert Masselink

 Ontdek de 10 gouden tips voor een goede hersenontwikkeling bij kinderen


Het SUPERBREIN-geheim

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind zich op alle vlakken goed ontwikkelt. Sterke hersenen zijn daarvoor cruciaal. Ontdek daarom de 10 tips van Het SUPERBREIN-geheim. Deze tips helpen jou om de vaardigheden, het leven én het geluk van een kind positief te beïnvloeden. 

Alles over de hersenontwikkeling én samen lezen.
In het eerste deel van dit boek lees je alles over de hersenontwikkeling bij kinderen en hoe jij daar invloed op kunt uitoefenen. Daarna maak je kennis met Bonne, de hoofdpersoon van een voorleesverhaal waarin de tips van Het SUPERBREIN-geheim verwerkt zijn. Bonne slaapt, knuffelt en bouwt torens. Ze doet alles wat jouw kind ook meemaakt. Elke tip eindigt met een paar vragen, waarover jullie samen kunnen praten.  

Samen werken aan een gezonde en gelukkige ontwikkeling. Voor nu én later. 
Het SUPERBREIN-geheim is hét boek voor ouders, grootouders, opvoeders, docenten en alle anderen die kinderen willen helpen bij een gezonde en gelukkige ontwikkeling. Voor nu én later. De prachtige illustraties van Leendert Masselink maken dit boek een plezier om te lezen, voor jou als ouder en voor je kind. 


De auteur:

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Tilburg University en BIG-geregistreerd klinisch neuropsycholoog. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving, invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden.

Zij is director van het Topperformance Lab Tilburg University en lid van de raad van kennis van de topsport community. Zij is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij columns voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv programma’s zoals de IQ quiz. 
Van haar hand verschenen de bestsellers Het maakbare brein, Passies van het brein en Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij, IK2 - De beste versie van jezelf, Hersenhack - Update je brein en Het 50+brein - Ouder wordende hersenen in de moderne maatschappij.

Bezoek ook eens haar website.


Illustrator Leendert Masselink:

Afgestudeerd in 1992 aan de AKI, de Academie voor Kunst en Industrie en sinds 1993 vanuit Amsterdam non-stop werkzaam als freelancer en zelfstandig ondernemer. 
Naast jarenlange ervaring op het gebied van illustratie voor tijdschriften, kranten en sponsored magazines ook ruime ervaring in het ontwerpen van campagnes, posters, flyers en huisstijlen. 

In eigen beheer uitgebracht zijn een serie artprints, een collectie zijden shawls, een designobject uit hout en een stationery lijn. 
Presentaties en exposities van werk waren te zien in Amsterdam, Den Haag, Hamburg, Hasselt, Zürich, San Diego, Hong Kong, Shizuoka (Japan) en New York. 
Ervaring als docent is terug te vinden in gastlessen, semesters, workshops en begeleiding van eindexamens aan de Kunstacademies in Enschede, Zwolle, Utrecht, Rotterdam en Groningen. 

Inspiratie wordt gevonden in de vrijheid binnen de kaders van een opdracht, in humor versus serieuze zaken, en de wisselwerking tussen strakke vormen en het kleuren buiten de lijntjes.

Neem een kijkje op zijn website: website: Illurama.

Het SUPERBREIN-geheim koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het SUPERBREIN-geheim
Auteur: Margriet Sitskoorn
Illustrator:  Leendert Masselink
Genre: psychologie algemeen, persoonlijke ontwikkeling & mindfulness
Uitgave: hardcover, met illustraties in kleur, 72 pagina’s
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam, februari 2022
ISBN: 9789024446490
NUR: 770
Met dank aan Boom uitgevers Amsterdam voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.