woensdag 23 februari 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Off-piste' geschreven door Jeroen Zuydt

Een vriendengroep is met skivakantie in het Zillertal. De ‘stoere’ mannen uit de groep doen op de laatste dag nog een moeilijke afdaling. Als dat maar goed gaat...


Off-piste
Korte thriller

"Off-piste" is het spannende verhaal van een vriendengroep tijdens hun jaarlijkse wintersportvakantie.
In de groep blijken er dit jaar onderhuidse spanningen te zijn.
Dat blijft niet zonder gevolgen...

Dit verhaal is geschreven tijdens de lockdown(s) vanwege Corona in 2020 met een verlangen naar de tijd, waarin je onbezorgd op reis kunt gaan. Delen van teksten uit het boek, informatie over de locaties, artiesten en muziek vind je op de multimediale website.

Lees op deze website ook over een winactie en hoe jij een bijdrage kunt leveren aan een eventueel vervolg van Off-piste!


De auteur: 

Schrijven is een rode draad in het leven van Jeroen Zuydt (1967). Op de lagere school al keken zijn leerkrachten iedere week uit naar zijn opstellen, waarin fantasie, verrassende invalshoeken en onverwachte wendingen in het verhaal hand in hand samen gingen. Tijdens en na zijn studietijd was Jeroen journalistiek zeer actief voor o.a. het universitair Weekblad Delta en voor de bladen van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging. Zijn militaire dienst vervulde hij als persvoorlichter. In zijn latere functies viel hij op door zijn scherpe en goed leesbare beleidsteksten, rapporten, jaarverslagen, nieuwsbrieven en adviezen.

Aan het begin van de COVID-19 lockdown in het voorjaar van 2020 zag Jeroen zijn kans schoon om eindelijk eens een boek te schrijven; een lang gekoesterde droom. Daarbij was de deelname aan de zomerse schrijfwedstrijd van het tijdschrift Elegance en uitgever Kobo een extra motivatie om binnen een maximaal aantal woorden voor een bepaalde datum te komen met een concreet resultaat. Deze leuke en inspirerende wedstrijd won hij helaas net niet, maar de basis voor zijn debuut “Off-piste” was nu gelegd. Gedurende de zomermaanden van 2020 diepte Jeroen de karakters van de personen in het boek verder uit en vertelde hij het verhaal met meer details verder.

Eind 2020 kwam "Off-piste" als e-book uit via Kobo en later ook via Amazon, Google, iBooks en Mijnbestseller.nl. In de winterperiode 2020-2021 kreeg "Off-piste" de nodige aandacht via recensies door toonaangevende website voor liefhebbers van lezen en van wintersport en via winacties.

Jeroen Zuydt is een pseudoniem met een knipoog naar de kinderboeken over de tweeling "Saskia en Jeroen" van Jaap ter Haar en een eerbetoon aan de Nederlandse topauteur Saskia Noort als inspirerend voorbeeld.

Binnenkort te verwachten nieuw werk:
Inmiddels is Jeroen bezig met divers nieuw werk. Er komt begin volgend jaar een vrolijke zomerse roman uit die speelt op Mallorca en daarna een thriller over een reünie en oude schoolliefdes.

Jeroen is ook nog bezig met een dichtbundel én met het uitwerken van zijn opstellen uit zijn schooltijd tot een bundel "Jeroentjes verhalen".
(bron info: website auteur)

Off-piste koopt u (via de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:

Titel: Off-piste
Auteur: Jeroen Zuydt
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 101 pagina’s
Uitgever: Mijnbestseller.nl, februari 2022
ISBN: 9789403650371
ISBN: 9789083122182 (eBook)
Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.