donderdag 10 februari 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Iedereen is liefde!' gescheven door Marcel Scheenhart

 Een kleine geschiedenis van het menselijk hart


Iedereen is liefde!

Marcel Scheenhart komt met oplossingen in ‘Iedereen is liefde!’

De statistieken zijn schrijnend. Steeds meer mensen scheiden, we lijken niet meer in staat tot duurzame relaties. Schrijver en romanticus Marcel Scheenhart besloot om deze reden een boek te schrijven over alle facetten van de liefdesrelatie. Zijn missie: de liefde is nog te redden! 

Wetenschappelijke inzichten worden op speelse wijze afgewisseld met eigen ervaringen. Het boek is echter niet alleen een zelfhulpboek. ‘Ik wilde vooral een inspirerend, maar ook vermakelijk verhaal’, zegt de 54-jarige schrijver. 'Daarom vertel ik openhartig over de hoogte- en dieptepunten van mijn liefdesleven. Het boek gaat over persoonlijke ontwikkeling, over vallen en opstaan, over leren door liefdesrelaties. Verliefdheid gaat vaak vanzelf, maar een liefdesrelatie blijft niet vanzelf goed. Daarvoor zijn inzet en passie nodig. Om een fijn gesprek te voeren, tussen de lakens te blijven schitteren en samen leuke dingen te ondernemen. Het helpt als je dit met humor en speelsheid doet. En als je inziet dat je voor de liefde vooral van jezelf moet (leren) houden.’

Volgens Scheenhart is liefhebben een ambacht. 'Het boek gaat je helpen om je daarin te bekwamen, zet aan tot nadenken en kan je liefdesrelatie een positieve boost geven.’ De proeflezers waren unaniem enthousiast: ‘vermakelijk, leerzaam en vlot geschreven.’ Ze noemden het een ‘inspirerende combinatie van feiten, wetenswaardigheden en persoonlijke anekdotes’. Een van de proeflezers schreef: 'Ik heb genoten van het boek met een traantje hier en daar, maar vooral met een grote glimlach.’

De liefde is in gevaar! Het aantal scheidingen neemt nog steeds toe en we lijken niet (meer) in staat tot het onderhouden van een duurzame liefdesrelatie. Tijd om in actie te komen en iets moois van de liefde te maken. Liefde is een ambacht. 
Het boek Iedereen is liefde! gaat je helpen om je daarin te bekwamen.

Toch is het boek geen standaard zelfhulpboek. Aan de hand van een breed scala aan wetenschappelijke inzichten en persoonlijke anekdotes van de schrijver leren we over persoonlijke ontwikkeling en zelfliefde. Eerst van jezelf houden en dan van een ander. We leren over aantrekkingskracht en verliefdheid. En over de kunst van verbinden met je geliefde, door autonoom te blijven en afhankelijk te kunnen zijn.

Verliefdheid gaat vanzelf maar een liefdesrelatie blijft niet vanzelf goed. Er is inzet en passie nodig om een fijn gesprek te voeren, tussen de lakens te blijven schitteren en samen leuke dingen te ondernemen. Het helpt als je dit met humor en speelsheid weet te doen. Affiniteit met drama en mislukking komt in dit boek van pas, want het liefdesleven van de schrijver als onvervalst romanticus is een geval van vallen en opstaan. Vandaar dat hij nu weer single is.

'Iedereen is liefde! is een vermakelijke en inspirerende combinatie van feiten, wetenswaardigheden en persoonlijke anekdotes op het gebied van de liefde. Intelligent en toch heel toegankelijk.'  
- MICHELLE SHANTI

De auteur:

Marcel Scheenhart (1967) studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Hij woont in Amsterdam en heeft jarenlang als adviseur en manager in het sociaal domein gewerkt.
Iedereen is liefde! is zijn eerste boek.

'Iedereen is liefde!' koopt u bij (de website van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Iedereen is liefde!
Auteur: Marcel Scheenhart
Genre: waargebeurde verhalen
Uitgave: paperback, 300 pagina’s
Uitgever: Paris Books, februari 2022
ISBN: 9789493280045
ISBN: 9789493280076 (eBook)


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.