dinsdag 1 februari 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'De zee, de zee alleen' geschreven door Tineke Hendriks

 Een roman over Betzy Akersloot-Berg


De zee, de zee alleen

Het is 1875 als de Noorse Betzy Berg richting Lapland vertrekt, een leven van reizen en schilderen tegemoet. Aangezien haar ouders geen geld hebben om een kunstopleiding te bekostigen, ontwikkelt ze haar talent op eigen kracht. Ze reist naar München en Den Haag, waar ze een leermeester vindt in Hendrik Mesdag die haar onder zijn hoede neemt. Betzy is echter te eigenzinnig voor een rustig bestaan in de Haagse kunstwereld, ze gaat liever op walvisjacht.

In haar avontuurlijke leven lijkt geen plaats voor een echtgenoot, totdat ze trouwt met de Nederlandse Gooswinus Akersloot. Ze vestigen zich op Vlieland, waar haar atelier uitkijkt op de Zuiderzee. Ze blijft onvermoeibaar schilderen en reizen. In haar eentje zwerft ze langs de Europese kust, van de Noordkaap tot Napels en terug. Waar ze ook komt, schildert ze de zee, het liefst in een vliegende storm.

De zee, de zee alleen is een avontuurlijke roman over het leven van de Noorse kunstschilder Betzy Akersloot-Berg (1850-1922).

'De zee, de zee alleen is een roman waar de gretigheid van afspat. Geschreven met dezelfde toewijding en energie als waarmee Betzy Akersloot-Berg de zee schilderde.'  - Yvonne van der Meer


De auteur

Na een carrière in de hulpverlening richtte Tineke Hendriks (Den Haag, 1949) zich op het schrijven. Ze begon met korte verhalen over haar dochters en haar tuin en schreef zes jeugdboeken, die werden vertaald in het Duits en het Koreaans, en de roman Beminde zusters.

Lees meer over Tineke Hendriks op haar website.

De zee, de zee alleen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De zee, de zee alleen
Auteur: Tineke Hendriks
Genre: literaire roman, historische roman
Uitgave: paperback, 288 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Orlando, januari 2022
ISBN: 9789083146881
ISBN: 9789083146898 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij Orlando voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.