zondag 22 mei 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Manie' de debuutroman van Mark Leenards

 


Manie 

Het leven te slim af zijn. Dat willen we toch allemaal? 
Maar wat als er regels zijn om te stijgen of dalen op de levensladder? 
Welke invloed zou dit hebben op je eigen leven en dat van anderen? 

In ‘Manie’ ontdekt hoofdpersoon Aris, nadat hij rock-bottom heeft bereikt, hoe hij weer grip op zijn leven kan krijgen. Dit gaat uiteraard niet zonder horten of stoten. Aris ondergaat zware verliezen, maar ontdekt ook hoe hij alles weer terug kan krijgen. 
Ondertussen wordt hij voor onmogelijke keuzes gesteld. Is hij bereid om alles op te geven voor het weerzien van zijn grote liefde? Of heeft hij zijn hoofd volledig op hol laten brengen door haar?


De auteur:

‘Manie’ is de debuutroman van Mark Leenards (1983). 
Als ondernemer in de financiële wereld schreef hij vooral financiële columns, maar is daarnaast van jongs af aan hobbydichter. Hij begon op zijn dertiende met beleggen en werd op 23-jarige leeftijd de jongste fondsmanager van Europa. 
Sindsdien was hij, niet altijd met de beste timing, betrokken bij diverse initiatieven in de financiële sector en in zijn vrije tijd ontwikkelaar van bord- en online spellen, waaronder het langst bestaande online multiplayer economiespel ter wereld, Miniconomy. 
Hij maakte kennis met de ‘donkere kant’ van de financiële wereld en besloot mede daardoor in 2017 een platform te bouwen waarop vertrouwen in personen en bedrijven gemeten werd. Spellen, risico’s, pech en geluk, goed en kwaad; het komt allemaal terug in 'Manie'. 
Door het schrijven van dit boek stelt Leenards zichzelf en de lezer de vraag in hoeverre "geluk" al vastligt of volledig beïnvloedbaar is.

‘Manie’ koop u bij:

Boekgegevens:

Titel: Manie
Auteur: Mark Leenards
Genre: Roman
Uitgave: paperback, 186 pagina's
Uitgever: BoekScout, mei 2022
ISBN: 9789464505542


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Boekscout)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.