dinsdag 24 mei 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Rechercheur De Klerck en het duistere web' geschreven door P. Dieudonné

‘Dieudonné schrijft vlot leesbare, ingenieus opgezette en verrassende politieromans’ 
– Detective & Thrillergids


Rechercheur De Klerck en het duistere web
De Klerck (6)

Als een anonieme tipgeefster mag worden geloofd, is er in Rotterdam een pedofielennetwerk actief dat kan voortbestaan door de beschermende hand van een officier van justitie. Ook het politiekorps is door het netwerk geïnfiltreerd. Daags na deze buitensporige verdachtmaking wordt het lichaam van de anonieme tipgeefster uit het water van de Heemraadssingel gevist. Haar gewelddadige dood is een mysterie. Niemand lijkt er voordeel bij te hebben. Of was haar waarschuwing niet uit de lucht gegrepen? De twijfel wakkert aan als rechercheur Lucien de Klerck door de commissaris wordt teruggefloten nadat hij de beschuldigde officier van justitie al te kritisch heeft bejegend. 

Rechercheur De Klerck en het duistere web is het zesde deel in een detectiveserie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche. 

De pers over de vorige boeken van deze auteur: 

“Meeslepend en vol spanning. Als je de tijd hebt, lees je het in één ruk uit.” – AD Rotterdams Dagblad. 

“De sympathieke Lucien de Klerck en jeugdige assistent Ruben Klaver zijn een waardig Rotterdams equivalent van het Amsterdamse voorbeeld. (...) Nog een paar deeltjes en de tv-serie kan niet uitblijven.” – Detective & Thrillergids 2020 

“Een waardige opvolger van Baantjer (...) een aanrader.” 
– boekhandelaar Gert-Jan van Rietschoten op Radio Rijnmond (30 mei 2020) 

“Dieudonné is het gelukt om een bewonderenswaardige nieuwe reeks neer te zetten. Eentje waarvan we zeker gaan smullen. Een aanrader voor de Baantjer fans.” 
– Thrillzone **** 

“Dit boek is geschikt voor liefhebbers van detectiveromans, politieseries en natuurlijk Baantjer”
 – Biblion De auteur:

Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. 

Stel dat Appie Baantjer nóg een detectiveserie had geschreven… een serie die zich niet in Amsterdam, maar in Rotterdam afspeelt – vanuit deze gedachte schrijft Paul Dieudonné.

Wie de boeken over rechercheur De Klerck leest, kan er niet omheen: Paul Dieudonné is sterk beïnvloed door het omvangrijke oeuvre van A.C. Baantjer.

‘Rechercheur De Klerck en het duistere web’ is het zesde deel in een detectiveserie over Lucien De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche.

Eerder las ik van Paul Dieudonné:

Rechercheur De Klerck en het duistere web koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Rechercheur De Klerck en het duistere web
Serie: De Klerck (6)
Auteur: P. Dieudonné
Genre: detective
Uitgave: paperback, 144 pagina’s
Uitgever: E-Pulp Publishers, februari 2022
ISBN: 9789492715586
ISBN: 9789492715593 (eBook)
NUR: 331


Met dank aan E-Pulp Publishers voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: E-Pulp Publishers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.