zondag 29 mei 2022

Ik las: 'Een teken van liefde' geschreven door Annette van Zuijlekom de Zeeuw

 


Een teken van liefde 

Het vertrouwde leventje van Nadine valt plotseling in duigen; dit had ze niet aan zien komen en ze is totaal onvoorbereid. Ze heeft dringend geld nodig om opnieuw te kunnen beginnen. Toevallig ziet ze een personeelsadvertentie die bijna te mooi lijkt om waar te zijn; dit komt uit de hemel vallen. Een verdacht goed salaris voor een maand werken in een luxe hotel in de binnenstad van Amsterdam mét kost en inwoning. Ze vraagt zich af wat ze daar voor moet doen.

Het hotel is afgehuurd door de groep Paz, een gezelschap waar een mysterieus sfeertje omheen hangt. Haar vriendin Ilse is van mening dat dit geen zuivere koffie kan zijn en raadt het haar af, maar Nadine meldt zich toch bij het hotel voor een kennismakings-gesprek. Daar worden haar twijfels al snel weggenomen door Aiden, een aantrekkelijke medewerker.

Is Nadine naïef omdat ze zich laat verleiden door de belofte die ze in Aidens ogen denkt te zien? Is het écht te mooi om waar te zijn, of toch niet?
Ze besluit de stap te nemen en neemt de baan aan.
Is dit wel het goede tijdstip?
Ze heeft de klap van de breuk met Marc nog niet eens verwerkt.

‘Een teken van liefde’ is een heerlijke roman; lekker romantisch met een onderliggende spanning die goed voelbaar is.
Het gevecht met zichzelf van Nadine is een essentieel onderdeel van dit verhaal. Ook spiritualiteit en bewustwording van de zin van het leven zijn onderwerpen belangrijk zijn.

De omgeving waarin een deel van het verhaal zich afspeelt in combinatie met de beleving van een een personage daarop, is goed beschreven door Annette van Zuijlekom de Zeeuw. Je kijkt op deze manier mee met het personage.

“Nadine bewondert nogmaals de sfeervolle hal. Een enorm schilderij aan een van de wanden, met daarop een levensecht portret van een jonge vrouw trekt haar aandacht. Ze heeft nooit begrepen hoe iemand met verf en een penseel iets kan maken dat bijna op een foto lijkt. Het intrigeert haar zo dat ze niet heeft gemerkt dat er iemand naar haar toe is komen lopen.”

Ook de karakters worden duidelijk beschreven door de auteur. 
Het verhaal is voor het grootste deel geschreven vanuit het perspectief van Nadine. Deze wordt onderbroken door over de gedachtegang van een ander; het wisselt heerlijk af op deze manier.
Door de schrijfwijze van de auteur leest het verhaal lekker door. Vlot leesbaar zonder moeilijke woorden, in combinatie met de goed beschreven dialogen maken dit tot een fijne roman. 

Een oud boek wat ter sprake komt en visioenen zijn een belangrijk onderdeel van dit liefdesverhaal, waarbij de aanwezigheid van de hoofdpersonen op Bilaneiland een deel is.
Je leest ook over ‘Bilansdochter’ maar daar vertel ik hier niets over; om wie het hier gaat moet je zelf in ‘Een teken van liefde’ lezen.


De auteur:

Annette van Zuijlekom de Zeeuw schreef eerder de trilogie De legende van Bilaneiland en Revolutie.
Annette woont met haar gezin in een klein dorpje in Drenthe.
Bezoek haar website.

Een teken van liefde koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Een teken van liefde
Auteur: Annette van Zuijlekom de Zeeuw
Genre: roman
Uitgave: paperback, 420 pagina’s
Uitgever: Zara4Books, mei 2021
ISBN: 9789083056814
ISBN: 9789083056821 (eBook)
NUR: 340


Met dank aan Zara4Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Zara4Books)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.