vrijdag 13 mei 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Kwaad ontwaakt - De zaak Ananke' geschreven door Eric Oosthoek

Severyn & Govaert is gebaseerd op waargebeurde zaken en beschrijft de strijd tegen de misdaad van binnenuit.


Kwaad ontwaakt – De zaak Ananke
Serie: Severyn & Govaert (3)

Over Severyn & Govaert:

Severyn & Govaert is een reeks misdaadromans over leven en werk van twee Amsterdamse crimefighters, Maarten Severyn, tactisch rechercheur bij de politie en Lydia Govaert, officier van justitie bij het Openbaar Ministerie.
Severyn & Govaert is gebaseerd op waargebeurde zaken en beschrijft de strijd tegen de misdaad van binnenuit.

Kwaad ontwaakt: 

De vrouw in de okergele jas werd behoedzaam op de brancard getild. De verpleegkundige klikte de riemen vast en de twee broeders reden de brancard naar de lift. Ze passeerden Maarten op een meter afstand. Terwijl zijn gedachten bij de dader waren realiseerde hij zich opeens dat hij iets bekends rook. Een licht bedwelmende, kruidige geur. Jasmijn. Het duurde een seconde, toen schoot hij naar voren en zwaaide met zijn identificatie. ‘Moment alsjeblieft!’ 

De voorste broeder stopte verbaasd. Maarten liep om de brancard heen en verstijfde. Hij keek in het bleke, bebloede gezicht van Faridah Amrani. De ambulanceverpleegkundige zag zijn heftige reactie en keek hem vragend aan. 

‘Ze is collega…’ Maarten verhief zelden zijn stem, maar nu gebeurde dat. Het klonk als een bevel en een alarm tegelijk. ‘Jelle!’ 

Raadselachtige aanslagen op immigranten in het zo rustige Amstelveen. Een sluipschutter jaagt op iedereen met een buitenlands uiterlijk. Zijn werkwijze is steeds dezelfde: hij gebruikt precisiewapens met geluidsdemper, observeert en slaat toe. Het team van Maarten Severyn gaat op jacht… 


Over Dood in opdracht

'Oosthoek laat goed zien hoe de samenwerking tussen de politie en het OM werkt en toont de bevlogenheid van de officieren van justitie en de politiemensen.' ⭐️ ⭐️ ⭐️ – VN Detective & Thrillergids 2021 

'Aanbevolen voor lezers die houden van politieromans en true crime.' – Recensent NBD Biblion: Marc De Pril

De auteur:

Eric Oosthoek (Nederland, 1948) werkte als dramaregisseur en scenarioschrijver voor de Publieke Omroep. Hij realiseerde sinds 1977 een groot aantal dramaproducties, zowel enkelvoudige televisiespelen als langer lopende dramaseries en televisiefilms. Opvallend en vaak succesvol televisiedrama, series als Sanne, Weekend, De rivier waarin ik zwom, Oog in oog en Over de liefde, televisiefilms als Zondag weet je alles, Wie aus weiter Ferne, Het laatste glas melk, Morgen ga ik zelf en Respect, telefilms als Saint Amour, Novemberlicht, Gebroken Rood, Kilkenny Cross en Anna.
Een aantal van zijn televisiefilms zijn vertoond op buitenlandse publieke zenders in o.a. Engeland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, IJsland en Bulgarije.

Sinds 2008 richt hij zich volledig op het schrijven van fictie.
"Fictie werkt, telkens weer"

NB: Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden over de publicaties van All Fiction kun je je aanmelden voor de gratis nieuwsbrief Achter de woorden of luisteren naar de gelijknamige podcast.

Eerder las ik van Eric Oosthoek:

Kwaad ontwaakt – De zaak Ananke koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Kwaad ontwaakt – De zaak Ananke
Serie: Severyn & Govaert (3)
Auteur: Eric Oosthoek
Genre: misdaadromans
Uitgave: paperback, 384 pagina’s
Uitgever: All Fiction, mei 2022
ISBN: 9789082993462


Met dank aan All Fiction voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: All Fiction)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.