woensdag 25 mei 2022

Graag uw aandacht voor: 'Gevlinderd' geschreven door Alexander Olbrechts

Vrouwen worden ritueel vermoord. Op hun lichaam prijkt een tropische vlinder.Voor wie is de volgende vlinder?


Gevlinderd


In ‘Gevlinderd’ treffen gruwelijke moorden en persoonlijke drama's de gynaecologe Lydia Muysen. 
Aan haar turbulent verleden heeft Lydia – Lys voor de vrienden – een zware depressie en een alcoholverslaving overgehouden. Tijdens de sessies met haar therapeut verhaalt Lys over haar verleden en probeert ze op haar eigen manier deze ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. 

Lys groeide op in een disfunctioneel gezin en haar kinderjaren werden vooral gekleurd door de afwezigheid van haar vader, maar ook door de ziekte en het overlijden van haar geliefde broer Gabriel. De tweede grote tegenslag, die ze op volwassen leeftijd te verwerken kreeg, was de ontdekking dat ze onvruchtbaar is en dat haar man Richard Duquesne in de nasleep hiervan een kind bij zijn secretaresse heeft verwekt. 

Tot overmaat van ramp ontdekt Lys dat ze zich in het epicentrum bevindt van het onbekende plan van een gruwelijke seriemoordenaar die vrouwen genitaal verminkt en een grote, tropische vlinder op hun vagina speldt. 
De moordenaar laat bij elk nieuw lichaam de afgesneden delen van het vorige slachtoffer achter, vormgegeven als een morbide vlinderkarikatuur. Zal Lys zich in haar mentaal wankele toestand uit deze penibele toestand weten te redden of wordt ze het volgende slachtoffer van de moordenaar?

‘Gevlinderd’ is een goed debuut, wat je meerdere keren op het verkeerde been zet. En wat een voortreffelijk slot heeft Alexander Olbrechts geschreven. 
Marinus van de Velde | Eindredacteur ThrillZone


De auteur:

Alexander won de schrijfwedstrijd Fatale Ontmoeting met zijn novelle De Tantalusmoorden. Hij is als medisch laboratoriumtechnoloog werkzaam in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België en verwerkt zijn medische achtergrond graag in zijn verhalen. Hij probeert als schrijver van het platgetreden pad te blijven, door verschillende elementen in het verhaal te incorporeren en met andere invalshoeken te experimenteren.

Gevlinderd koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Gevlinderd
Auteur: Alexander Olbrechts
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 281 pagina’s
Uitgever: Godijn Publishing, mei 2022
ISBN: 9789493266902
ISBN: 9789493266844 (eBook)
NUR: 305


Met dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Godijn Publishing) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.