vrijdag 6 mei 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Mary Copeland - Victoriaanse detective, deel 5' geschreven door Robbert Jan Swiers

 


Mary Copeland – Victoriaanse detective 
Deel 5

'Mary Copeland - Victoriaanse detective, deel 5'  is inmiddels de vijfde verhalenbundel met vier verhalen van de vrouwelijke detective die in het laatste decennium van de negentiende eeuw actief is. Mary Copeland heeft zich ontwikkeld tot een detective van allure, werkt onder meer in opdracht van Scotland Yard en heeft haar eigen team tot haar beschikking. 

In de vier verhalen komt Mary in aanraking met een crime passionel in het Zuid-Franse Nice, duikt ze onder in de wereld van de freakshows en krijgt ze te maken met corrupte overheidsdienaren en politici. Tenslotte moet zij vechten tegen de invloed van de machtige familie Oxford, die de Londense onder- en bovenwereld tot in haar haarvaten lijkt te bezitten en te kunnen beïnvloeden. 

De titels van de vier verhalen zijn weer ontleend aan schilderijen uit die tijd, vervaardigd door kunstenaars die behoorden tot de Prerafaelitische Broederschap of de navolgers daarvan. In de verhalen komen de vertegenwoordigers daarvan ook ruimschoots aan bod. 

Swiers weet opnieuw goed gedocumenteerd en op indrukwekkende wijze het Londen van die tijd te beschrijven, van april tot en met juli 1890, anderhalf jaar na The Ripper Murders en tijdens The Police Strike. 
Het blijft smullen!

Mary Copeland deel 1 is in 2022 in Engeland gepubliceerd bij Austin Macauley Publishers. 

De auteur:

Robbert Jan Swiers (Middelburg, 1959) heeft meer dan tachtig publicaties op zijn naam staan: kinderboeken, historie, archeologie, natuur, poezie, romans en hij werkte mee aan taal- en geschiedenismethodes. Veel van zijn verhalen zijn in landelijke tijdschriften gepubliceerd. Daarnaast is hij actief (geweest) in muziek, muziektheater, film en kleinkunst en werkte hij mee aan ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur. 

Swiers weet opnieuw op indrukwekkende wijze het London van die tijd te beschrijven, net na The London Dock Strike en The Cleveland Street Scandal.
Neem ook een kijkje op zijn website.

Bij Uitgeverij Aspekt verschenen eerder onder meer:Mary Copeland -Victoriaanse detective, deel 5 koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Mary Copeland
Serie: Victoriaanse detective, deel 5
Auteur: Robbert Jan Swiers
Genre: detective
Uitgave: paperback, 320 pagina’s 
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, mei 2022
ISBN:  9789464624748
NUR: 331


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar
(Bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.