woensdag 6 juli 2016

Binnenkort beschikbaar maar nu al te reserveren: 'De onschuldige moordenaar' van Michael Griesbach


Ben ik de enige die geobsedeerd is door het verhaal van Steven Avery? Als ik dit als een plot voor een thriller zou gebruiken, zou niemand het geloven.’ – Karin Slaughter


De onschuldige moordenaar
Wat Making a murderer je niet vertelde over de zaak Steven Avery

Amper twee jaar na zijn vrijlating uit de gevangenis waar hij achttien jaar had gezeten voor een verkrachting waar hij niet bij betrokken was, staat Steven Avery terecht voor de moord op journaliste Teresa Halbach. Heeft hij het dit keer wel gedaan, of probeert de lokale politie hem te framen?

Geen serie werd dit jaar zo veel besproken als ‘Making a Murderer’ – de misstanden in het Amerikaanse rechtssysteem en de tragische persoon Steven Avery, maar bovenal de partijdigheid in de zaak: van de betrokken strafpleiters, rechters en juryleden, én van de documentairemakers. De onschuldige moordenaar vertelt hoe het wél zat en vult de hiaten die de documentaire achterliet.

De auteur:

(foto: HarperCollins Holland)
Michael Griesbach was een van de openbaar aanklagers in Steven Avery’s verkrachtingszaak in 1985. Met zijn boek geeft hij inzicht in het Amerikaanse rechtssysteem en onderzoekt hij of de Amerikanen nog steeds vasthouden aan het bekende gezegde: “innocent until proven guilty”. Hij woont in Manitowoc County met zijn vrouw en vier kinderen.

Reserveer De onschuldige moordenaar bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: De onschuldige moordenaar
Auteur: Michael Griesbach
Genre: True crime
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, verschijnt 26 juli 2016
ISBN: 978 94 02714 40 1
ISBN: 978 94 02751 35 2 (e-book)
NUR: 339
Oorspronkelijke titel: The Innocent Killer
Vertaling: Theo Horsten

Met dank aan HarperCollins Holland voor het lees-exemplaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.