woensdag 6 juli 2016

'Zomermeisjes', het thrillerdebuut van Jobien Berkouwer #hebbanbuzz

In het bos hoort niemand je schreeuwen

Zomermeisjes

De jonge Amsterdamse rechercheur Lot van Dijk baalt als een stekker als ze aan de slag moet bij het korps Twente. Dat is ver weg van waar alles wat spannend is in het leven volgens haar.
En dat lijkt ook zo te zijn. 
Totdat tijdens een nachtdienst het lijk van een tienermeisje wordt gevonden in een bijna onzichtbaar hutje in het bos.

Korps Twente heeft een mannencultuur en Lot voelt zich geroepen om daar verandering in te brengen. Ze is tenslotte als vrouw niets minder dan al die mannen bij elkaar. Voor Lot is het duidelijk dat de moord gepleegd is door een seriemoordenaar. Deze moord ziet ze daarom als een uitgesproken kans voor haar. Het zou haar doorbraak kunnen zijn om écht als profiler te beginnen. Lot gaat er voor!
Maar dat stuit op veel scepsis bij haar mannelijke collega's; Lot is niet zo volgzaam als ze wel zouden willen dat ze is. Tijdens het lezen proef je de kneuterigheid en de gezapigheid van deze collega's, het past bij dat stukje Twente en het lijkt alsof je meekijkt. Alles lekker rustig houden en vooral niet te gek doen.

Dan wordt een tweede slachtoffer gevonden en haar collega's moeten Lot nu wel serieus nemen…

Lees mijn recensie verder op Hebban.nl

De auteur:

(foto: © Mariel Kolmschot)

Jobien Berkouwer werkte 15 jaar in diverse functies voor de Nederlandse politie. Ze is voormalig hoofdinspecteur van politie en juriste. Tegenwoordig is ze werkzaam als profiler en adviseur voor bedrijven en particulieren bij het oplossen van zaken als stalking, afpersing en bedreiging. Ze is getrouwd, heeft een zoon en woont in Amsterdam.
Haar bijzondere werkachtergrond maakt Zomermeisjes tot een levensechte en zenuwslopende psychologische thriller over de jacht op een seriemoordenaar.

Kijk en luister naar de boektrailer van Zomermeisjes op YouTube.

Koop Zomermeisjes bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Zomermeisjes
Auteur: Jobien Berkouwer
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, juni 2016
ISBN: 978 94 00507 73 9
ISBN: 978 90 44975 47 5 (e-book)
NUR: 330

Zomermeisjes ontving ik als buzzboek #hebbanbuzz.
Met dank aan Hebban.nl en A.W. Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar

4 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.