woensdag 13 juli 2016

Ontvangen: 'Voor de val.' Twee overlevenden - Een vriendschap. Geschreven door Noah Hawly
Voor de val
Twee overlevenden – Een vriendschap

Een prachtig geschreven, gevoelig verhaal over de vriendschap tussen een man en een kind die door het lot bij elkaar zijn gebracht

Op een mistige zomeravond  gaan tien mensen in Martha’s Vineyard aan boord van een klein privévliegtuigje: negen rijke mensen die daar thuishoren, en een kunstenaar die toevallig aan boord belandt. Zestien minuten  later is het vliegtuig neergestort in zee. De enige overlevenden zijn een jongetje van vier en Scott Burroughs, de kunstenaar, die het kind weet te redden.
Afgewisseld met flashbacks naar de levens van de passagiers en bemanningsleden van het vliegtuigje die het niet overleefden, ontvouwt zich het verhaal van Scott, het jongetje en de fragiele vriendschap die zich ontwikkelt tussen dit onwaarschijnlijke duo. Langzamerhand rijst het vermoeden dat er iets achter de vliegtuigcrash zat – er zijn te veel bizarre toevalligheden. Waarom zaten er zo veel invloedrijke mensen aan boord van deze vlucht? Was het ongeval een mechanische of een menselijke fout, of was er iets anders aan de hand?

De pers over de boeken van Noah Hawley
‘Onweerstaanbaar.’ The Wall Street Journal
‘Spannend en hartverscheurend.’ Bookpage
‘Een heftige, emotionele pageturner.’ San Francisco Chronicle
‘Een memorabel, ontroerend en meeslepend meesterwerk.’ Sunday   Express

De auteur:

(foto: © Leah Muse)

Noah Hawley schreef eerder al vier romans, waaronder De goede vader, die in acht landen werd vertaald en in Engeland een Richard en Judy-keuze was.
Noah Hawly is een met een Emmy, Golden Globe, PEN, Critic's Choice en Peabody Award bekroonde auteur, scenarioschrijver en producent. 
Hij was als schrijver en scenarioschrijver betrokken bij de succesvolle televisieserie Bones.
Ook schreef hij het scenario voor de Amerikaans-Nederlandse romantische komedie The Alibi (ook bekend als Lies and Alibis) uit 2006. Voor ABC bedacht en produceerde hij My Generation en The Unusuals. Momenteel is Hawley uitvoerend producent en scenarioschrijver van de Emmy Award-winnende tv-serie Fargo.
(bron: Boekerij)

Boekgegevens:
Titel: Voor de val
Auteur: Noah Hawley
Genre: vertaalde literaire roman
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Boekerij, 30 juni 2016 
Onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij.
ISBN: 978 90 22576 14 4
ISBN: 978 94 02306 10 1 (e-book)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Before the fall
Vertaling: Carolien Metaal

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.