woensdag 27 juli 2016

Ontvangen: 'Waarom ik de Indianen wil redden - Op zoek naar het kruis van Sitting Bull' geschreven door Karl van den Broeck

'Verplichte kost voor avontuurlijke lezers met onvervulde jeugddromen.' - Bart van Loo

Waarom ik de Indianen wil redden
Op zoek naar het kruis van Sitting Bull

Van de achterflap:
Sitting Bull verpersoonlijkt het mysterie dat rond de Indianen hangt. Een van de weinige blanken die het vertrouwen van het legendarische opperhoofd genoten, was pater Pieter-Jan De Smet, een jezuïet uit Dendermonde die de Indianen kwam redden. Het woeste verhaal van die twee mannen is overrompelend. 
Karl van den Broeck gaat op zoek naar de waarheid achter de mythe.

Als kind speelde Karl van den Broeck de overwinningen na die Sitting Bull behaalde op generaal Custer. Als jonge snaak ijverde hij mee voor de vrijlating van de Amerikaans-Indiaanse activist Leonard Peltier.
Als journalist begreep hij al snel dat er niemand zit te wachten op artikels over de Indianen. Hij putte moed uit de ontdekking dat vanuit zijn geboorteplaats Turnhout een vermetele poging werd ondernomen om de Indianen in de VS te behoeden voor uitroeiing , en hij begon aan een 'kruistocht' die hem moest leiden naar het crucifix dat Sitting Bull kreeg van de Belgische 'zwartrok' pater De Smet.
Onderweg hoopte hij een antwoord te vinden op de vraag uit de titel van dit boek. 
Een vraag waar u, lezer, ongetwijfeld ook mee worstelt.

De auteur:
(foto: Polis)

Karl van den Broeck (1966) was chef cultuur bij De Morgen en hoofdredacteur van Knack. Nu verdeelt hij zijn aandacht over de onafhankelijke nieuwssite voor onderzoeksjournalistiek Apache.be en BOZAR, waar hij debatten over cultuur en samenleving organiseert. Samen met Astrid Wittebolle schreef hij De Non-comgeneratie (1997). In 2014 publiceerde hij De echte vader van de pil, over dokter Nand Peeters.

Koop Waarom ik de Indianen wil redden bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Waarom ik de Indianen wil redden
Auteur: Karl van den Broeck
Genre: non-fictie
Uitgave: paperback met flappen, 328 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Polis, Antwerpen 3 mei 2016
ISBN: 978 94 63100 86 1
ISBN: 978 94 63101 79 0 (e-book)
NUR: 680

Met dank aan Uitgeverij Polis voor dit exemplaarGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.