dinsdag 26 juli 2016

'Verloren zoon', geschreven door Danielle Steel

Een geheim overschaduwt de band tussen twee broers

Verloren zoon

Het verhaal:
Verloren zoon van Danielle Steel vertelt het verhaal van twee broers...

De zesenveertig jaar oude Peter McDowell raakt in een paar dagen tijd alles kwijt.
De beurskrach die de faillissementsaanvraag van Lehman Brothers tot gevolg had was de oorzaak van zijn verlies. Whitman Broadbank gaf ook aan over de kop te gaan  wat het einde betekende van de flitsende loopbaan van Peter.
De wereld staat op zijn kop! Omdat hij alles geïnvesteerd heeft in het bedrijf waar hij werkte, is zijn hele vermogen in één klap verdwenen!

Zijn huwelijk blijkt niet zo solide en vanzelfsprekend als hij dacht en helemaal gedesillusioneerd besluit hij terug te gaan naar zijn geboorteplaats Ware. Hij mist zijn zoons enorm, maar het kan even niet anders. In Ware heeft hij aan Lake Wackaboag nog een huis heeft dat hem is nagelaten door zijn ouders. Dit is de plaats is waar hij zijn zoons wil uitnodigen voor vakanties.
In Ware woont nog steeds zijn tweelingbroer Michael, met wie hij lang geleden gebroken heeft. Peter vindt de dagboeken van zijn moeder in zijn strandhuis en stukje bij beetje komt de waarheid over zijn familie naar boven.

Mijn mening:
Dit is het eerste boek van Danielle Steel dat ik gelezen heb.

Verloren zoon is geen roman zoals je misschien zou verwachten als je de titel leest! Dit is een roman met een neiging tot een thriller en bovendien een roman die een maatschappelijk probleem aanzwengelt. Namelijk dyslexie; het verdwalen op de landkaart van de taal. Dit is een belangrijk onderdeel van het verhaal.

De personages zijn duidelijk beschreven, maar je leert ze gaandeweg het verhaal pas écht kennen en aan het einde zullen de haren op je armen overeind staan van de kille haat waar je over leest. Dit had je niet kunnen verwachten toen je in het boek begon en toch zeker niet dat het deze personages betreft.

Het is een langzaamaan-verhaal dat groeit en groeit.
In het begin vervalt de auteur wat in herhaling waardoor de snelheid er een beetje uit ligt, maar dat weerhoudt de lezer niet om door te willen lezen omdat de nieuwsgierigheid de boventoon voert. 
Heerlijke plotwendingen zorgen voor een constante vervoering.
Vanzelfsprekend is ook romantiek volop aanwezig, maar in een andere vorm dat je misschien graag had gewild.

Voor mij is Verloren zoon een heel goede mix van een roman en een thriller, en is bovendien een eyeopener. 
Graag gelezen!

De auteur:
(foto: facebook)

Danielle Steel is een van 's werelds populairste auteurs. Haar boeken worden overal vertaald en er worden vele miljoenen exemplaren van verkocht. Ook de verfilmingen ervan voor televisie zijn een groot succes. Inmiddels heeft ze meer dan zeventig titels op haar naam staan. Lees verder op de website van LS Amsterdam.

Koop Verloren zoon via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Verloren zoon
Auteur: Danielle Steel
Genre: roman
Uitgave: paperback met flappen, 320 pagina's
Uitgever: Luitingh-Sijthoff B.V., maart 2016
ISBN: 978 90 24568 52 9
ISBN: 978 90 24568 53 6 (e-book)
NUR: 343
Oorspronkelijke titel: Prodigal Son
Vertaling : Lara Visser

Met dank aan Damespraatjes en Luitingh-Sijthoff bv voor het gewonnen exemplaar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.