dinsdag 19 juli 2016

Vandaag ontvangen: 'De man in de kathedraal' van Luc van BalbergheDe man in de kathedraal

Annelies Hoeckx doctoreert in geschiedenis aan de KU Leuven. Als bijverdienste leidt ze toeristen rond in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. 
Zo komt ze in contact met Brian Van Winckle, prof. em. dr. hist. aan de universiteit van Oxford. Hij wijst haar op foutjes in haar uitleg. Zo blijkt dat ‘geschiedenis’ vaak niets meer is dan het kopiëren van volkslegenden, of dat soms doelbewust de geschiedenis vervalst werd. 
Van Winckle verwierf wereldfaam met zijn boek ‘History, behind lies and legends’. Hij helpt haar bij haar onderzoek en schakelt haar in bij een eigen onderzoek, dat erbij aansluit. 
Zo komt ze ook in contact met de Italiaanse historicus Andreo Da Angolo. Hoewel ze een halve eeuw in leeftijd verschillen, groeit er een band tussen de oude professor en de jonge vrouw, die voor een toenemende erotische spanning zorgt.

De auteur:

Luc van Balberghe (Mechelen, 1950) werkte jarenlang als journalist en directeur van een persagentschap. In een vorig leven trad hij nog op in circussen als illusionist. Tussendoor schreef hij meer dan 20 toneelstukken in de meest uiteenlopende genres. Zijn werken worden zeer regelmatig gespeeld, zowel in Vlaanderen als in Nederland.
Lees hier meer over hem.

De man in de kathedraal is te koop via:

Boekgegevens:
Titel: De man in de kathedraal
Auteur: Luc van Balberghe, 2011
Genre: roman
Uitgave: paperback, 232 pagina's
Uitgever: Mijnbestseller.nl
ISBN: 978 94 62542 26 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.