Vanmiddag hebben mijn
man en ikzelf genoten van een high lunch in het restaurant van Hotel
Restaurant Sincfal in Retranchement. Toen ik telefonisch reserveerde
werd ik er al op attent gemaakt dat we er rekening moesten houden dat
de high lunch ongeveer twee uur zou duren.
Dat maakt benieuwd natuurlijk en vanmiddag gingen we onder een heerlijk nazomerzonnetje op weg naar Retranchement.
Dat maakt benieuwd natuurlijk en vanmiddag gingen we onder een heerlijk nazomerzonnetje op weg naar Retranchement.
We werden hartelijk
ontvangen door Marleen, die voor ons een mooie tafel gereserveerd had
aan het raam. In verband met het mooie weer was het ook mogelijk
geweest om buiten te eten indien dat vooraf aangegeven was.
De high lunch bestond
uit hartige, zoete en warme gerechtjes o.a. hartige muffin, toast met
kruidenkaas en zalm, omelet met spinazie en paprika, basilicum en
tomaat, ciabatta met tonijnsalade, ciabatta met carpaccio, vol au
vent, soepje, scampispiesje, geitenkaas, mirenque met citroen,
appelcreatie, scones en macarons. Koffie en/of thee waren in de
prijs inbegrepen. Als nagerecht een 'Moelleux au chocolat'.
Chef- kok Peter kwam
aan onze tafel informeren of alles naar wens was geweest en gaf aan
dat al deze gerechtjes bij een volgend bezoek iets kunnen afwijken,
maar er wordt dan voor een lekkere vervanging gezorgd.
De wijn was heerlijk
bij de gerechten, maar dat is geen toeval. De wijnen worden
aanbevolen door Petra de Boevere, de tweelingzus van Peter en
eigenaresse van Slijterij
de Vuurtoren, Sluis.
Het was zeker geen
straf om deze twee uur aan tafel te genieten van al het
voorgeschotelde 'comfort food' zoals ik het genoemd heb. Dit is een
ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.
Voor reservering (graag
2 dagen van te voren) kunt u bellen : 0117-391229
Mailen:
info@hotelrestaurantsincfal.nl
Hieronder nog wat meer
informatie die ik op de website
gevonden heb.
n het sfeervolle
restaurant kunt u genieten van eerlijke gerechten uit de Franse
keuken. Door de open keuken krijgt u letterlijk een kijkje in de
keuken van Chef-kok Peter. Hier wordt alleen gewerkt met verse
seizoensgebonden producten uit de streek. In het restaurant kunt u
genieten van een goed ontbijt, lekkere lunch of heerlijk diner.
Wanneer het weer het toelaat kan dit ook op het terras. Zowel de
liefhebber van vis als van vlees komt in dit restaurant aan zijn
trekken.
Buiten het seizoen is
het restaurant de maandag en dinsdag gesloten.
HISTORIE
Het voormalige Hotel
Het Zwin is nu omgetoverd tot Hotel Restaurant Sincfal. Het
natuurgebied Het Zwin ligt op zo’n twee kilometer afstand van het
Hotel Restaurant en de naam Sincfal verwijst hiernaar.
In de vroege
middeleeuwen bestond Het Zwin nog niet zoals we het vandaag de dag
kennen. Het was een gebied van stroomgeulen, zandplaten, schorren en
eilanden. Het Zwin was nog niet verzand en de Westerschelde als
Scheldemonding bestond nog niet. Sincfal was het gebied waar
tegenwoordig de monding van de Westerschelde begint.
MARLEEN EN PETER
Eind 2013 kwam de droom
van de eigenaren Marleen en Peter van Hotel Restaurant Sincfal in
vervulling: een eigen hotel en restaurant.
Peter heeft als
Chef-kok al bijna 25 jaar ervaring opgedaan bij verschillende
restaurants in België en Zeeuws-Vlaanderen. Gastvrouw Marleen
groeide op in het Zeeuwse badplaatsje Cadzand-Bad waar haar ouders
jarenlang gasten verwelkomden voor slapen met ontbijt en een
zomerhuisje verhuurden. Het zorgen voor gasten is haar dus met de
paplepel ingegoten. Marleen heeft er altijd van gedroomd om een eigen
hotel te beginnen. Ook Peter had de wens om zelf een restaurant te
starten.
Deze twee dromen zijn
nu mooi samengekomen in Hotel Restaurant Sincfal!
Zwinstraat 1 - 4525 AC
Retranchement - NL
Marleen en Peter,
hartelijk dank voor de gastvrijheid en de heerlijke high lunch!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.