zaterdag 3 oktober 2015

Een heerlijke middag in Retranchement


Vanmiddag hebben mijn man en ikzelf genoten van een high lunch in het restaurant van Hotel Restaurant Sincfal in Retranchement. Toen ik telefonisch reserveerde werd ik er al op attent gemaakt dat we er rekening moesten houden dat de high lunch ongeveer twee uur zou duren.
Dat maakt benieuwd natuurlijk en vanmiddag gingen we onder een heerlijk nazomerzonnetje op weg naar Retranchement.
We werden hartelijk ontvangen door Marleen, die voor ons een mooie tafel gereserveerd had aan het raam. In verband met het mooie weer was het ook mogelijk geweest om buiten te eten indien dat vooraf aangegeven was.De high lunch bestond uit hartige, zoete en warme gerechtjes o.a. hartige muffin, toast met kruidenkaas en zalm, omelet met spinazie en paprika, basilicum en tomaat, ciabatta met tonijnsalade, ciabatta met carpaccio, vol au vent, soepje, scampispiesje, geitenkaas, mirenque met citroen, appelcreatie, scones en macarons. Koffie en/of thee waren in de prijs inbegrepen. Als nagerecht een 'Moelleux au chocolat'.

Chef- kok Peter kwam aan onze tafel informeren of alles naar wens was geweest en gaf aan dat al deze gerechtjes bij een volgend bezoek iets kunnen afwijken, maar er wordt dan voor een lekkere vervanging gezorgd.
De wijn was heerlijk bij de gerechten, maar dat is geen toeval. De wijnen worden aanbevolen door Petra de Boevere, de tweelingzus van Peter en eigenaresse van Slijterij de Vuurtoren, Sluis.

Het was zeker geen straf om deze twee uur aan tafel te genieten van al het voorgeschotelde 'comfort food' zoals ik het genoemd heb. Dit is een ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.

Voor reservering (graag 2 dagen van te voren) kunt u bellen : 0117-391229

Hieronder nog wat meer informatie die ik op de website gevonden heb.
n het sfeervolle restaurant kunt u genieten van eerlijke gerechten uit de Franse keuken. Door de open keuken krijgt u letterlijk een kijkje in de keuken van Chef-kok Peter. Hier wordt alleen gewerkt met verse seizoensgebonden producten uit de streek. In het restaurant kunt u genieten van een goed ontbijt, lekkere lunch of heerlijk diner. Wanneer het weer het toelaat kan dit ook op het terras. Zowel de liefhebber van vis als van vlees komt in dit restaurant aan zijn trekken.
Buiten het seizoen is het restaurant de maandag en dinsdag gesloten.

HISTORIE

Het voormalige Hotel Het Zwin is nu omgetoverd tot Hotel Restaurant Sincfal. Het natuurgebied Het Zwin ligt op zo’n twee kilometer afstand van het Hotel Restaurant en de naam Sincfal verwijst hiernaar.

In de vroege middeleeuwen bestond Het Zwin nog niet zoals we het vandaag de dag kennen. Het was een gebied van stroomgeulen, zandplaten, schorren en eilanden. Het Zwin was nog niet verzand en de Westerschelde als Scheldemonding bestond nog niet. Sincfal was het gebied waar tegenwoordig de monding van de Westerschelde begint.
MARLEEN EN PETER

Eind 2013 kwam de droom van de eigenaren Marleen en Peter van Hotel Restaurant Sincfal in vervulling: een eigen hotel en restaurant.

Peter heeft als Chef-kok al bijna 25 jaar ervaring opgedaan bij verschillende restaurants in België en Zeeuws-Vlaanderen. Gastvrouw Marleen groeide op in het Zeeuwse badplaatsje Cadzand-Bad waar haar ouders jarenlang gasten verwelkomden voor slapen met ontbijt en een zomerhuisje verhuurden. Het zorgen voor gasten is haar dus met de paplepel ingegoten. Marleen heeft er altijd van gedroomd om een eigen hotel te beginnen. Ook Peter had de wens om zelf een restaurant te starten.

Deze twee dromen zijn nu mooi samengekomen in Hotel Restaurant Sincfal!

Zwinstraat 1 - 4525 AC Retranchement - NL


Marleen en Peter, hartelijk dank voor de gastvrijheid en de heerlijke high lunch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.